avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajare mostenire casa cu 3 camere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajare mostenire casa cu 3 camere

Tata si cu sora lui au mostenit anul trecut dupa moartea bunicului,o casa cu curte de 300mp.
Au incercat s-o vanda,dar nu au reusit.
Acum sora lui ,se grabeste,are nevoie de bani si doreste vanzarea casei,pe pret de nimic.Tata nu este de acord cu vanzarea casei pe asa o suma,si atunci sora lui vrea sa -si vanda doar partea ei !Tata vrea sa-i dea acceptul ptr. vanzare,si spune ca legal nu se poate opune vanzarii.
Mie nu mi se pare totusi normal,sa accepte vanzarea pe 1/2 de casa si teren
Ma intreb totusi:
-legal, se poate vinde 1/2 dintr-o casa cu 3 camere,si 300mp de curte?...cum se vor putea partaja 3 camere?
_ce modalitate de refuz la vanzare, poate invoca tata?
- se reface titlul de proprietate?
-care sunt repercusiunile ptr.cealalta 1/2 de casa care ramine nevanduta?..

Alte discuții în legătură

Succesiune m1rcea m1rcea Buna ziua, As dori un sfat privind o succesiune. Tatal a decedat anul trecut. Bunica din partea tatalui traieste. Tatal are o sora. Sora acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Eliberare act de proprietate Aleku Aleku Buna Ziua, Sunt intr-o mare dilema deoarece la aceasta intrebare am primit foarte multe raspunsuri diferite. Bunicilor mei (ambii decedati, bunica in ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)