avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acte necesare pentru dosar pensie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acte necesare pentru dosar pensie handicap

Buna seara,
Doresc sa fac pensie pentru sora mea ( 33 ani) care are handicap cod 6 -accentuat ( diacnostic : epilepsie, retard mintal si nanism). Are certificat handicap din 2006 cu termen permanent. Am internat-o pentru examinare si am iesirea din spital, analize si rezultat psihologic din 25.01.2016.
Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarele formalitati pentru ai depune dosar de pensionare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:29, 27 Ianuarie 2016
Nu exista pensie de handicap
Exista indemnizatie de handicap pe care cred ca o are.
Indemnizatia de handicap se poate cumula cu pensia de invalidiate.
Daca intrebarea se refera la pensie de invaliditate, gasiti raspunsul aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt o persoana cu handicap accentuat. am băgat un dosar la casa de pensii ptr.o pensie de invaliditate si mi l-au respins, ca cică nu as fi bolnava așa de rau alexandra_campeanu alexandra_campeanu Ma pot angaja, daca sunt persoana cu handicap accentuat definitiv? Am 41 ani, am un copil in întreținere si o indemnizație mica de 272 lei? Mi se va tăia ... (vezi toată discuția)
Pensionare gradul 2 davidlidia41 davidlidia41 buna ziua,am 50 ani si am avut un accident de munca in anul 1983 decembrie din accident a rezutat amputare laba piciorului drept ,am iesirea din spital de la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie de varsta? dorobantuflorica dorobantuflorica sant barbat ,nascut 23.noiem.1951am o vechime de37 ani de stagiu complet de cotizare si40 ani stagiu de cotizare realizat.actualmente sant pensionat boala ... (vezi toată discuția)