avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... virsta de pensionare cu grupa II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

virsta de pensionare cu grupa II

buna seara,sunt femeie nascuta in august 1955 si am lucrat 21 ani si 28 zile dupa care am fost pensionata medical din 26 .02 1997 pina in prezent.Pe perioada lucrata am 15 ani de grupa a-II-a.Am depus la casa de pensie in sept 2015 actele doveditoare pt grupa.Pe lunile noiemb ,decemb,ianuarie am primit pensia majorata pt grupa.As vrea sa stiu daca se poate recalcula pensia existenta aferenta grupei si daca imi este recunoscuta grupa, pot beneficia de reducerea virstei de pensionare la limita de virsta?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:30, 27 Ianuarie 2016
Daca ati primit majorarea pentru grupa nu mai beneficiati de alta majorare.
De la implinirea varstei de 60 de ani si 2 luni(octombrie 2015) trebuia sa treceti la cea de limita de varsta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta pensionare roman gheorghe roman gheorghe Învăţătoare, născută la data de 01 01 1955, lucrez din data de 01 09 1975 , la ce dată pot ieşi la pensie anticipată fără diminuare din pensie? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial niko_a niko_a Sunt nascuta in 1955 mai 25.Lucrez de 31 ani din care 9 ani si 8 luni am gr II. In cazul in care ma pensionez la inplinirea virstei de 55 ani ,deci in 2010 ... (vezi toată discuția)
La ce data poate beneficia de pensie? petro250 petro250 Buna ziua, O persoana de sex masculin, nascut la data de 01.05.1954, cu o vechime in munca de 36 ani, 5 luni, 4 zile, din care 14 ani, 9 luni, 17 zile ... (vezi toată discuția)