Buna seara . Am o problema va rog sa ma lamuriti .
in anul 2006 a locuit la noi un verisor , numai citeva luni . Acesta a avut ceva afaceri cu o firma din alta localitate . La un miment dat verisorul s-a mutat dar dupa o bucata de timp a venit la noi o citatie chemare in judecata , un proces civil cu firma respectiva . Noi am facut o adresa catre judecatorie si am arata ca acest domn nu locuieste aici , si nuci nu a locuit cu forme legale , in concluzie nu au motove sa ne deranjeze pe noi . Un tim nu am mai primt nimic pina acum citeva zile cind ne-am pomenit cu o somatie de executare silita pe numee verisorului , la adresa noastra . Am studiat si am descoperit ca firma s-a judecat cu varul pe adresa asta cu toate ca nu mai locuieste aici de ani de zile , habar nu mai avem de el . Cum se poatae asa ceva ? Se judeca la o adresa la care nu alocuit niciodata un om ? Si acum primim noi somatii pe numele lui . Ce sa facem ? Dar varul ce poate face in acesta situatie ? Habar nu a vaut de proces nefiind citat la adresa lui .
Cand ati trimis adresa catre judecatorie in care ati scris ca "nu a locuit cu forme legale la dvs.", a reiesit ca in fapt a locuit la dvs. (chiar si fara "forme legale"), astfel incat adresa dvs. a devenit ultimul domiciliu cunoscut, caci probabil, nu l-au mai gasit la un alt domiciliu, situatie in care este posibil ca procesul s-a judecat in lipsa lui (cu un avocat din oficiu, care probabil ca i-a aparat interesele).
Interesant ar fi de stiut:
1) de unde avea firma respectiva adresa dvs. ?(verisorul a avut vreo firma infiintata la adresa dvs. sau de unde a aflat reclamantul adresa dvs.?)
2) unde sta verisorul acum? dvs., cunoasteti?
verisorul a facut ceva afaecri cu o firma cit a locuit aici . nu a avut sediu aici . noi cind am trimis la judecatorie din cite ne aducem aminte am spus ca nu a avut domiciliul aici sau nu mai stiu ce am spus ani de zile inurma , cert este ca nu a mai venit nimic nici hotarire , nimic pina la somatioa de executare . verisorul s a intors la el acasa acum dar nu il cauta nimeni acolo ....somatia a venit de doua ori , prima data acum citeva luni .dar nu il cauta de pe cnp ??
Nu stiu, v-am spus, este posibil in anumite conditii sa se desfasoare un proces impotriva unei persoane fara domiciliu sau care nu se prezinta, insa nu ne putem da cu parerea fara sa cunoastem amanunte din dosar si situatia de fapt, caci va dati seama, dvs. aveti informatii incomplete, nu va aduceti aminte, verisorul a facut "ceva" afaceri (ce-o fi aia?), cum de firma reclamanta avea adresa dvs. si nu a verisorului, etc, sunt prea multe necunoscute, telefonul fara fir distorsioneaza informatiile, fapt pentru care nici raspunsul nu poate fi eficient.
cerere divort
sergiu05
Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva, ma intereseaza care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in cazul unui divort, avand in vedere faptul ca locuim in alt ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu
xp-kry
Am gasit in cutia postala o instiintarea ca in conformitate cu Codul de procedura civila, o oarecare persoana C.V. este executata print-un BEJ.
Apar ... (vezi toată discuția)