Soția mea beneficiază de șomaj de la școală, a născut pe 20 ianuarie 2016 și mai are șomaj până pe 24 februarie.am întrebat la ajofm dar nu mi-au zis ca. Să revin după 42 de zile ,dar până atunci îi se termina șomajul. Va rog frumos dacă puteți să mă ajutați, ce aș putea face ca să nu piardă acest drept.va multumesc
1. - Fiind in somaj indemnizat poate solicita imediat concediu crestere copil (CCC), incepand cu data nasterii copilului (deoarece mama nu poate beneficia de concediu de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Daca ar fi putut beneficia de concediu de maternitate atunci putea intra in CCC dupa ce se termina conecdiul de maternitate dar nu mai devere de a 43-a zi de la nasterea copilului.
2. Cererea pentru CCC o face catre Agentia de Somaj iar actele pentru indemnizatie le depune la Primarie.
3. Perioada de CCC suspenda indemnziatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa ce se termina CCC.
4. - Oricum va fi sotia nu va pierde indemnizatia pentru CCC deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) indeplineste condiile legale pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Poate depune actele la Primarie si dupa ce se termina perioada de somaj indemnizat.