avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui de familie in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui de familie in timpul casatoriei

Buna ziua!

La momentul incheierii casatoriei am cazut de comun acord cu sotul meu ca fiecare sa-si pastreze numele de dinainte de casatorie. Acum, in astepatarea unui copil, vreau sa-mi schimb numele luandu-l pe cel al sotului. Ca atare va trebui modificat certificatul de casatorie si ulterior cartea mea de identitate.
Dupa incheierea casatoriei fiecare si-a pastrat in buletin domiciliul sau (eu la parintii mei si el la ai sai), ambii fiind din orase diferite; ulterior ne-am mutat cu chirie in alt oras.
Din ce am citit despre acesta procedura, nu am inteles exact locul unde ar trebui sa depun solicitarea de schimbare a numelui: in orasul unde s-a incheiat casatoria (orasul lui de domiciliu) sau in orasul meu de domiciliu. De asemenea, mentionez ca in orasul unde stam cu chirie avem contract si respectiv resedinta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:40, 2 Februarie 2016
Cererea de schimbare a numelui pe cale administrativă se depune la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor în a cărui rază teritorială are domiciliul persoana care solicită schimbarea numelui.

Nu se va schimba și certificatul de căsătorie.
Procedura și actele necesare, găsiți în link.
[ link extern ]
Multumesc pentru lamuriri!
In urma solicitarii dvs.de a va schimba numele dupa casatorie vi se va schimba certificatul de casatorie si veti primi un nou certificat de casatorie in care de aceasta data la rubrica nume dupa casatorie va fi trecut noul nume, adica cel al sotului dvs.
Cererea o depuneti la starea civila de la locul de domiciliu din cartea de identitate, nu la resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie dupa casatorie pentru amandoi sonia78 sonia78 Buna ziua, Anul trecut m-am casatorit aici in Romania (Cluj) cu un cetatean olandez. Sotul a vrut sa isi ia numele meu de familie, astfel incat pe ... (vezi toată discuția)
Cum se poate lua numele de dinainte de casatorie TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.sant casatorita cu sotul meu din 2009 si am luat numele lui.cum as putea sa am si numele meu cel de dinainte de casatorie?trebuie neaparat sa dam ... (vezi toată discuția)
Acte dupa divort diana2010 diana2010 buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)