Buna ziua!
Am o rugaminte: lucrez la o societate cu carte de munca - am aici o vechime de 26 de ani, iar la o alta firma lucrez cu contract individual cu norma intreaga de cateva luni(5).
Problema mea e urmatoatea: societatea la cere lucrez de 26 de ani vrea sa trimita salariati in somaj tehnic iar printre acestia as fi si eu. In conditiile in care figurez ca incadrat cu norma intreaga la o alta soc mai pot beneficia de somaj tehnic?
Anticipand raspunsul Dvd. va multumesc frumos. Toate cele bune.
Ati putea, in momentul restructurarii, sa inregistrati (daca nu este deja) contractul cu norma intreaga la ITM si sa aveti continuitate in activitate, fara a mai beneficia de ajutor de somaj. Problema este ca contractul trebuia inregistrat o data cu angajarea, nu acum dupa 5 luni. S-au platit asigurarile si celelalte dari catre stat de catre cea de-a doua firma?
da, contractul individual de munca este inregistrat la ITM, figurez legal pe un stat de plata, s-au platit darile la stat care sunt aferente salariului. Eu asta nu stiu daca pot sa plec in somaj tehnic de la cealalta unitate, iar dupa trei luni sa revin. Multumesc mult si imi cer scuze ca nu am dat toate detaliile.
Somaj tehnic
lalyana
Lucrez la o societate cu CIM norma intreaga,dar mai am un contract cu timp partial (4 ore) la o alta firma.prima firma la care lucrez cu norma intreaga trece ... (vezi toată discuția)