avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Drepturile asistentului maternal cu copil cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Drepturile asistentului maternal cu copil cu handicap

Buna ziua!
Mama mea este asistent maternal si are grija de doi copii,unul din ei avand grad mediu de handicap.Problema este urmatoarea:a depus dosarul cu actele necesare pt a nu mai plati impozit pe locuinta, insa i s-a spus ca trebuie sa fie reprezentat legal.Exista vreo lege care se ne ajute in situatia asta?Va multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:03, 2 Februarie 2016
Nu:(
Potrivit codului fiscal, art 456, alin 1, lit.t
ART. 456 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
...
t) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanţilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale persoana cu handicap accentuat trandanus trandanus buna ziua.doresc sa stiu daca sunt scutit de impozitul pe teren si casa (fiind persoana cu handicap accentuat ) si in ce procent. nu inteleg notiunea de ... (vezi toată discuția)