avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita firma
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita firma

buna ziua!problema mea este urmatoarea:
sunt asociat unic al unui srl infiintat in 2010.am avut angajati,acum am doar unul.Greseala mea a fost ca,ii dadeam contabilei banii catre asigurarile de stat la fiecare sfarsit de luna,bani pe care ea ii platea la trezorerie.In 2012 am plecat in strainatate si l am lasat imputernicit pe fratele meu iar activitatea societatii a continuat.Contabila profitand de lipsa lui de experienta,i a luat acasa registrul de casa,spunandu i ca nu e nici un fel de problema,iar la sfarsit de luna el ii dadea banii pentru asigurarile sociale.Doamna,in schimb,pentru ca avea toate actele pe mana,nu a mai platit la anaf...astfel ca,vreo 2 ani nu a mai platit absolut nici un ban.Si ne am trezit ca ne trimite ANAF ul lista cu datorii,care sunt in valoare de 5500 de lei si cu mesajul: S A INCEPUT PROCEDURA DE EXECUTARE SILITA!!! ce imi pot face?nu am de unde sa platesc atatia bani,firma nu este nici macar pe profit.e o firma mica care nu are incasari mari.ce imi poate face anaf ul?imi poate lua din lucrurile proprii?sau se pot duce sa confiste de acasa,unde e sediul societatii?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:14, 5 Februarie 2016
Vor fi executate numai bunurile societatii, nu bunurile personale.
Amenintati contabila cu o plangere penala, poate va da banii inapoi.
Contrar susținerilor dnei avocat, ANAF vă poate atrage răspunderea personală în solidar și puteți fi executată silit pentru acea datorie.

Solicitați eșalonare și plătiți, oricum o veți face până la urmă, dacă aveți bunuri și/sau venituri.

Răspunderea este a dumneavoastră. Îi puteți face plângere penală contabilei, dacă este vinovată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu datoriile catre bugetul de sanatate ale unei firme aflate in executare silita elenagabi elenagabi Buna ziua. Lucrez la o firma care nu a platit de ani buni dările catre stat. Intre acestea, nici cele catre bugetul asigurarilor de sanatate (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Cand se vor prescrie datoriile mele? Bubu1313 Bubu1313 In anul 2006 am avut o societate comerciala care a intrat in insolventa,procedura ce a durat pana in martie 2012, la masa credala fiind inscris si ANAF ul cu X ... (vezi toată discuția)
Am un srl cu o amenda de la itm pe care nu am platit-o. ce se va intimpla cu srl-ul daca nu voi plati amenda? ContSters26766 ContSters26766 Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda? (vezi toată discuția)