avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIAT CU CIM 8 ORE/ZI VREA SA LUCREZE 4 ORE/ZI ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIAT CU CIM 8 ORE/ZI VREA SA LUCREZE 4 ORE/ZI FARA SCHIMARE NORMA

Buna ziua
Un Asociat intr-o firma are CIM program de 8 ore/zi si urmeaza niste cursuri de 4 ore /zi dar nu pe domeniul societatii. El nu vrea sa-si modifice norma de lucru de 8 ore dar vrea ca in pontaj sa-l trec cu 4 ore invoire . Cum declar aceasta invoire de 4 ore/zi timp de 2 luni de zile la ITM si in Revisal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 28 Ianuarie 2016
In practica, in baza principiului libertatii de vointa a partilor contractante, fara a exista o reglementare legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu cu plata sau fara plata salariului.
Invoirea reprezinta aprobarea ce se acorda de catre angajator unui salariat de a lipsi de la programul normal de lucru pentru diverse motive.

Durata maxima a unei invoiri trebuie sa fie reglementata in Reg.Intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.

Invoirea nu se opereaza in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet de voie ContSters382019 ContSters382019 Este legal ca orele dintr-un bilet de voie sa fie trecute automat la cocediu fara salar?Eu ca angajat ce trebuie sa fac sa anulez decizia interna data de firma ... (vezi toată discuția)
Invoire str8 str8 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru numarul de ore in care trebuie sa fiu la tribunal (reclamant) in contradictoriu cu angajatorul meu (parat), trebuie ... (vezi toată discuția)
Decizie angajator ore invoite ionela11 ionela11 Buna ziua, Ar putea decide angajatorul unilateral si sa faca o decizie referitoare la orele de invoire neplatite si sa se scada din pontajul din ziua ... (vezi toată discuția)