avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prima carte de identitate... (certificat de nastere ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prima carte de identitate... (certificat de nastere nou-nascut)

Buna ziua , am si eu o intrebare ..
Daca nu sunt cununata cu tatal copilului pana la nastere , pot sa -l trec pe tatal in certificatul copilului ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:00, 1 Februarie 2016
Sigur, dar nu-l puteti ''trece'' dvs., trebuie sa mergeti impreuna la Starea civila daca vreti sa-i poarte numele.
Buna seara,
Daca tatal isi recunoaste copilul numele acestuia va fi trecut la rubrica tata mergand la Starea civila si recunoscand minorul sau dand o declaratie notariala in acest sens.
In situatia in care acesta nu e deacord atunci va trebui sa va adresati instantei pentru a-l obliga sa-si recunoasca fiul.
Va multumesc pentru raspuns !!! dar nu asta e problema , tatal copilului meu nu stiu daca ajunge pana la nastere acasa din strainatate ... si cum va fi trecut la rubrica tata ... imi trebuie ceva copie sau eu stiu un act ???
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016
eRikarda, utilizator
Nu-l puteti trece dvs., doar daca erati casatoriti nu era nevoie de prezenta lui.
Cand vine veti merge impreuna la Starea civila ca sa va dati consimtamantul sa-i poarte numele dupa care o sa primiti un nou certificat de nastere, asa cum va doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe certificatul copilului meu nu este trecut numele tatalui mada.simion mada.simion Am un baietel nascut in 1997 si ne avand posibilitatea de a ma cununa cu tatal copilului si asta din cauza parintilor mei . Am avut de ales intre doua ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil felice76 felice76 Buna ziua.As dori sa ma ajutati, dandu-mi raspuns la cateva intrebari:in cat timp isi poate recunoaste un tata copilul, dupa nastere?poate sa fie trecut pe ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)