buna ziua. am avut chiriasi in apartament ,iar ei nu si-au platit cheltuielile aferente timp de 4 luni. de chirie nu mai vorbesc suma se ridica la 1400 lei . dupa 3 luni am vrut sa-i evacuez , sa schimb yala dar ei au chemat politia care mi-a spus ca nu pot sa-i dau afara asa cum cred ca trebuie termen, hotarare judecatoreasca...
trebuie sa mentionez ca nu am avut contract cu ei , erau inscrisi doar in cartea de imobil a asociatiei.
in fata politiei si-au luat angajament verbal ca vor plati in tr-o saptamana dar dupa trei zile si-au adunat lucrurile si au disparut. la telefon nu imi raspund dar primesc mesaje cu injuraturi, blesteme etc.
pot sa-i dau in judecata ? am vreo sansa de castig de cauza ? mai mult pentru faptul ca ma sfideaza si sant convinsi ca nu le pot face nimic
astept sfaturi. multumesc
pe civil oricum parerea mea este ca nu aveti nici o sansa, din moment ce nu ati incheiat contract de inchiriere cu dansii .
de unde atata incredere in terte persoane ??????????? daca ati vazut ca intarzie cu plata chiriei pe o luna, nu trebuia sa-i amanati , ci trebuia sa luati masuri inca de atunci .
incercati cu o plangere penala pt inselaciune . si asta daca aveti copii de pe actele de identitate ale persoanelor respective .
E drept , chiriasul rau platnic poate fi evacuat in temeiul unei hotarari judecatoresti.
In vederea recuperarii chiriei neplatite , aveti posibilitatea sesizarii instantei de judecata, dispozitiile dreptului comun sunt aplicabile , Politia neavand o competenta in acest sens .
Daca doriti sanctionarea penala a acestora avand ca obiect insulta, nu va ramane decat sa depuneti o plangere la Politie , insa aceasta infractiune , din cauza unui pericol social scazut , si a unor urmari lipsite de importanta, ca regula , e sanctionata cu o amenda administrativa , ca urmare a scoaterii de sub urmarire penala. Infractiunea de inselaciunea nu e savarsita, contractul de locatiune (varietatea acestuia- cel de inchiriere) poate fi incheiat si verbal .Forma scrisa e ceruta ad probationem.
Opinia mea este ca atata vreme cat nu ati incheiat un contract, mare lucru nu veti putea face.
La politie de megeti, pentru inselaciune, nu veti rezolva nimic asa cum sustine si colega Stoica Ioana.
Pe temeiul dreptului comun, iar este dificil, pentru ca nu aveti un inscris concret din care sa rezulte inchirierea, ci mai mult, acestia vor nega cu prisosinta ca nu este adevarat.
Asa ca ori va restituie datoria de buna voie ori de acum inainte veti face contract si-l veti declara la finante si platiti impozitul aferent.
Se considera..
jonelsorel
fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil ... (vezi toată discuția)