avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietar teren si autorizatii casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietar teren si autorizatii casa

buna ziua...eu si concubinul meu dorim sa construim o casa pe un teren unde acesta este unicul proprietar...avand in vedere ca nu suntem casatoriti as vrea sa stiu ce proceduri trebuiesc facute ca eu sa am drepturi egale asupra constructiei ce se va face...precizez inca nu a fost ceruta autorizatia de constructie...el ma poate trece in cartea funciara ca fiind coproprietar?iar dupa aceasta sa fie ceruta o autorizatie de constructie pe numele amandorura?in cateva cuvinte vrem sa construim o casa dar sa fim amandoi proprietari cu drepturi egale...multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:14, 1 Februarie 2016
Buna ziua,
Va poate vinde (sau dona) o parte din terenul pe care se va construi casa si in baza acestui act, va puteti inscrie in Cartea Funciara. Apoi, depuneti actele pentru autorizatie, pe numele amandurora.
Pai vreti sa fiti proprietar doar pe jumatate din casa ori si pe jumatate din teren? Mai exact, va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot avea drept de proprietate tinand cont ca nu suntem casatoriti? giulia82 giulia82 Buna ziua, sunt impreuna cu un baiat de 7 ani,are un teren pe numele lui si acum vrem sa construim casa,urmeaza demersul pt obtinerea autorizatiei de ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara 011209 011209 Buna ziua, Va scriu pentru ca am foarte multe nelamuriri in legatura cu pasii ce trebuie urmati dupa achizitionarea unui teren.Acesta a fost obtinut ... (vezi toată discuția)