Am incheiat in data de 28.01.2016 o polita casco cu continuitate pentru o masina mai veche de 10 ani. Autoturismul este din 2005.La incheierea politei brokerul mi-a facut o oferta mai convenabila decat ce am avut inainte, am semnat contractul si mi s-a comunicat ca intra in vigoare de la semnare.
A doua zi 29.01.2016 ma suna si imi zice ca unul din sefii nu mai este de acord cu ce am semnat si vrea sa imi anuleze polita sau sa mai platesc inca un sfert de polita suplimentar.Intrebarea mea este daca imi poate anula polita fara aprobarea mea? se pot razgandi de pe o zi pe alta chiar daca ma semnat un contract si am achitat prima transa trimestriala? in cazul in care imi anuleaza contractul eu pierd continuitatea si atunci cine imi plateste daunele? ms anticipat
Buna ziua,
Anularea se poate face doar prin instanta in cazul in care nu este cu acordul ambelor parti
Daca va mai cere bani in plus (cred ca aveti o copie a politei si contractului) ii spuneti sa va actioneze in instanta daca vor sa-l modifice.
Probabil polita a fost intocmita gresit de broker, fara a avea acordul/ aprobarea societatii de asigurare. Este raspunderea brokerului. Trebuie sa verificati cererea dvs. de asigurare si oferta (solicitatile daca nu le aveti).
In cazul in care exista diferenta intre oferta si polita, comunicati societatii de asigurare oferta primita, pentru a obliga brokerul la plata diferentei.
Brokerul de asigurare are polita de raspundere profesionala pentru astfel de cazuri.
Polita de asigurare facultativa, se rezilieaza potrivit conditiilor de asigurare, inclusiv in perioada de valabilitate.