avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere la impozit coasigurat pensionar cu venit mic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere la impozit coasigurat pensionar cu venit mic

Buna ziua,
Am declarat-o pe mama mea ca si coasigurat la serviciu, dar in luna ianuarie a acestui an s-a pensionat pe caz de boala, iar pensia stabilit de Casa de Pensii este de 180 lei. Pot beneficia in continuare de deducere la impozit pentru ea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:29, 30 Ianuarie 2016
1. Pensia este de 180 lei dar mama dvs. va primi 400 lei lunar pe cuponul de pensie.

2. Diferenta de 120 lei este platita de la buget si este inregistrata separat pe cuponul de pensie.
Raspunsul corect la pct. 2 de mai sus este:
2. Diferenta de 220 lei este platita de la buget si este inregistrata separat pe cuponul de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar de invaliditate grad 2 marcel61 marcel61 mi-am depus dosarul pe 21-09-2015 si pe data de 12-09-2015 am primit decizia. de la casa de pensii,avand o pensie de asigurari sociale de 206lei.Stagiul de ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de co asigurare de sanatate in urmatorul caz ? petre1981 petre1981 Buna ziua! Mama mea are 58 ani si nu mai lucreaza. Mai are 3-4 ani pana la pensie. O voi trece la mine la serviciu in intretinere pentru a beneficia de o ... (vezi toată discuția)
Pensionarul pe caz de boala poate deveni coasiguratul sotului? dumanioana1 dumanioana1 Buna ziua, mama mea este pensionara pe caz de boala din 2000.Acum cateva zile am descoperit urmatoarea problema:pe unele bilete de trimitere de la medicul de ... (vezi toată discuția)