avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta procuror
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta procuror

In aprilie 2015 am primit o comunicare de la parchet de renuntare la urmarirea penala pentru o infractiune la circulatia pe drumurile publice. Acum in 2016 sunt chemat la judecatorie pentru redeschiderea si reluarea urmariri penale. Este corect sa se intample asa la aproape un an de zile? Imi trebuie avocat, cum se deruleaza cercetarea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters103316 , utilizator 17:10, 18 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc!
Dl. Lupu, ati avut obligatii stabilite prin ordonanta?
YSL a scris:

Nu neapărat. Este posibil ca ordonanța să fie infirmată din oficiu de către procurorul ierarhic superior.
În această procedură nu este obligatorie asistența juridică.

Este posibil, desi au fost discutii existand mai multe opinii, avand in vedere ca nu este prevazut in mod expres ca infirmarea ordonantei de renuntare la UP si redeschiderea UP este supusa confirmarii judecatorului de camera preliminara, totusi, s-a ajuns la concluzia ca este o deficenta a reglementarii.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
s-a dat hotarare de reinceperea urmaririi penale , si am redobandit si permisul de conducere, se poate sa mi-l suspende?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere proces penal rrocambole rrocambole Am citit in presa despre redeschiderea dosarului mineriadelor. In ce conditii se poate redeschide un dosar penal si in baza carui articol de lege? (vezi toată discuția)
Restituire dosar pentru procurori puncuska puncuska in ce cazuri se poate cere restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmăririi penale? (vezi toată discuția)