avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ce solutie exista pt a recupera plata daunelor?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ce solutie exista pt a recupera plata daunelor?

Apartamentul in care locuiesc a fost inundat de vecinul de deasupra.
Am luat leg cu cei de la firma de asigurari Generali, am chemat veciniii si administratorul de bloc sa constate inundatia. Firma de asig a trimis reprezentant la 1 saptamana dupa eveniment.
S-a deschis dosar de daune. Am adus de la administratorul blocului o declaratie prin care s-a constatat inundatia si aceasta a fost atasata la dosar.
Am adus deviz estimativ de la o firma de constructii. Dupa multe discutii, firma de asig a fixat suma pe care o va plati pt a despagubi asiguratul.
Am semnat acordul amiabil cu compania de asig prin care urma sa primesc aceasta suma de bani ca plata de despagubire.
Ziua urmatoare semnarii acordului, primesc telefon de la firma de asig in care mi se cere sa mai merg odata la administrator si sa-mi rescrie acea declaratie prin care el, ca administrator sa precizeze ca vecinul de deasupra se face vinovat de inundatie. OK. Administratorul se nelinisteste de revenirea mea si spune ca stie de inundatie, dar ca el n-a intrat in apartamentul de deasupra sa vada apa curgand si inundand asa ca nu e in masura sa numeasca el vinovatul.
Repezentantul de la sigurari spune ca daca administratorul nu numeste pe cel care a inundat(pt ca numai el e in masura), atunci noi nu vom mai fi despagubiti.
Am umblat ca detectivii pe la usile vecinilor, am facut tot ce ni s-a cerut, chiar nu exista o solutie pt a recupera plata daunelor, sau platim inutil o asigurare a locuintei?
Va multumesc pt atentie si intelegere!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:17, 4 August 2009
Solutiile sunt multiple! Totul depinde de ce clauze contractuale sunt !B-)
Si mai conteaza cat sunteti dumneavoastra de hotarat (,....si de bataios). ;)
Daca clauzele contractuale sunt in favoarea dvs puteti chema in judecata si societatea de asigurari.
Mai inainte mergeti cu un avocat la ei in vizita sa discutati despre proces si cheltuielile ce le vor suporta in caz de proces.
Amiabil e cel mai bine pentru toti.;)

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca clauzele contractuale sunt in favoarea dvs puteti chema in judecata si societatea de asigurari.
Mai inainte mergeti cu un avocat la ei in vizita sa discutati despre proces si cheltuielile ce le vor suporta in caz de proces.
Amiabil e cel mai bine pentru toti.;)

Asiguratorii au si compartiment juridic si cunosc la ce se expun in caz de proces cu hotarare previzibil defavorabila.
Un avocat nu schimba cu nimic situatia de fapt.Simpla constatare a faptului ca riscul este acoperit, poate determina solutionarea, cum si reciproca este valabila.Constatarea este simpla citire a conditiilor de asigurare, capitolul Riscuri si capitolul Excluderi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament Cdefghi Cdefghi Buna ziua. In decursul unui an si cateva luni apartamentul parintilor mei a fost inundat de 3 ori de vecina care sta deasupra. S-au facut doar cârpeli, ... (vezi toată discuția)
Apartamente cu polita de asigurare cocos 44 cocos 44 Apartamentul meu este asigurat prin polita la una din firmele existente;din pacate, in ultimii ani am suferit mai multe inundatii de la apartamentele ... (vezi toată discuția)