avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cainilor crescuti in apartament + problema ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cainilor crescuti in apartament + problema medicala

O persoana care a suferit un atac cerebral, este in perioada de recuperare si nu poate sa isi gaseasca linistea din cauza cainilor din apartamentul de deasupra; vecinii cresc caini comunitari in dormitor [4-5 caini, de toate varstele]. Cei mai mici sunt foarte agitati, latra si alearga se bat cu ceilalti, produc zgomot, latra si urla noaptea, seara tarziu si dimineata devreme. Aceasta persoana nu se poate odihni de o luna de zile. La primul latrat se trezeste din somn. Ce este de facut in aceasta situatie in conditiile in care au fost rugati in mai multe randuri sa renunte la cainii care latra cel mai mult, sa-i duca la un centru de caini comunitari. Aceasta persoana a fost avertizata de medicul neurolog ca nu trebuie sa mai faca un al doilea atac cerebral, care poate fi fatal. Ce se poate face in aceasta situatie? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016
AlexPetru, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:12, 3 Februarie 2016
Sesizati politia locala care ii poate amenda pentru tulburarea linistii publice.
Multumesc pentru raspuns. Sesizam si politia, dar cred ca nici amenda nu va rezolva problema. In trecut si chiar si acum dau muzica tare la ore nepotrivite. Si pentru aceasta au primit amenzi... degeaba. Nici nu le platesc. Nici problema rezolvata.

O asociatie pentru protectia animalelor are dreptul sa mearga la ei in apartament, sa le ia canii avand in vedere situatia?

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016
AlexPetru, utilizator
Organizatiile ptr ptotectia animalelor nu cred ca au autoritatea de a lua cainii.
Mai degraba tot cu politia, zi de zi, pana se vor satura de amenzi. Din pacate acestea sunt incovenientele traiului la comun in bloc.
Dispozitiile in vigoare,inclusiv autoritatile publice locale impun anumite conditii pentru detinerea de caini in imobilele de locuit in comun
Initial desfasurati demersuri la proprietar,eventual notificati oficial cu obligatia respectarii cadrului legal detinere animale de companie in imobil de locuit in comun
Daca proprietarul este reticent si nu intelege sa respecte dispozitiile in vigoare,sesizati oficial directia sanitar veterinara care poate dispune amenda ,inclusiv ridicarea tuturor cainilor
Incercati sa explicati proprietarului ca in cazul in care nu intelege sa respecte normele de convietuire in comun,isi asuma responsabilitatea sa suporte amenda si ridicarea tututror cainilor
Cel mai bine este sa discutati cu vecinii respectivi, calm, fara sa-i acuzati, apeland cuma la intelegera lor. Va inteleg ca nu va este usor, sunteti afectati de situatie, dar, tocmai de aceea, cautati o rezolvare, si nu o razbunare. Acestea sunt reactiile la comportamentul dvs. Adica, daca le iau cainii, pe langa amenzi, nu veti mai avea liniste deloc, in plus, veti avea si in alte persoane iubitoare de animale, un fel de inamici.Si alte neplaceri.
De aceea va sugerez sa va centrati pe solutie, reala, concreta. Ori aceasta va fi daca stabiliti un dialog cu acei vecini, incercati o reconciliere, ca sa zic..spuneti-le de exemplu ca nu mai doriti sa va certati, ca nu e normal si ca nu aduce nici un beneficiu. Asta inseamna sa devina constienti de cercul vicios - galagie, cearta, reclamatie, galagie, amenintare, galagie, amenda, galagie si intr-un fel sa fiti de acord cu ceva, macar cu absurdul situatiei. Si sa le cereti, daca vor ( le dati posibilitatea sa aleaga) sa incerce sa potoleasca cainii, ca doar stiu problema de sanatate din familia dvs, si ca persoana are nevoie de liniste.
Exista sanse mari ca formulata in acest fel, cererea dvs sa fie ascultata. Nu chiar de prima data, dar...se poate rezolva.
Repet, nu a este usor, poate nu sunteti iubitor de animale in general, dar, pt a reusi sa priviti din punctul lor de vedere, ganditi-va ca pt ei acei caini aproape ca niste membrii de familie sunt importanti, asa cum si pt dvs linistea e importanta.
Rezultatul va fi pozitiv daca vecinii fac acest lucru pt ca au inteles si actioneaza, daca apare un mijloc de constrangere, pedeapsa, veti avea probleme mereu.

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Caine in bloc lore23 lore23 Buna!am si eu o problema cu vecina de langa mine.situatia se prezinta in felul urmator: sunt proprietara unui caine de talie mare,care face parte din categoria ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste bogdan cristea bogdan cristea SPUNETI-MI,VE ROG,CE POT FACE IN SITUATIA IN CARE,LOCUIESC IN MUNICIPIUL SUCEAVA,INTR-UN CARTIER CU CASE. In spatele casei,chiar sub peretele casei,vecinul ... (vezi toată discuția)