Nu este prevazut decat stiu eu in legea 61/1991, nici in proiect de legea actual in parlament privind asigurarea ordinii si linistii publice, ceva despre zgomot prin latratul cainilor, din pacate. Dar cu toti inteleg bine situatia, ce si eu am un caine care latra, si l-am invatat cu luni intreg pentru a nu latra dupa ora 21. E o educatia dificila mai ales cu cainele care sunt cam nebunatice, pentru ca sunt si ei fricosi. Lupus decat stiu eu nu face asa ceva, daca nu este sugerat de un caine nebunatic alaturat, sau si el este nebunatic. Incearca sa vorbiti cu vecinul. Ameninta-i cu politia. Daca nu face nimica, faci plangere. Sonorizarea casei este ceva interesant dar costisitoare. Incerca sa te uiti daca sunt fonduri pentru asa ceva. Poate ce vecinul n-are evidentiat caine la primaria, la politia, etc si nu este vacinat, etc.: faci si tu plangere acolo dar citeste inainte Ordonanta de urgenta nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de detinere al câinilor periculosi sau agresivi. Directia de Ordine Publice comunica obligatiile aici:
[ link extern ]
Daca as trai in sectorul 1 din Bucuresti, exista si o ordonanta edilara pentru a amenda proprietarii cainilor caruia latratul depasezte zgomot de 50 decibeli, Consilierii din sectorul 1 au stabilit ca atunci cand animalul face un zgomot care depaseste 50 de decibeli, proprietarul este bun de plata: de la 200 de lei, pana la 800. Cand aud ca pot fi amendati, stapanii incearca sa-si apere cainii. Nu le pot comanda sa latre… mai incet. Din 1.500 de sesizari impotriva proprietarilor de animale facute in sectorul 1 anul trecut, o treime acuzau zgomotul cainilor.