avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate DREPTUL LA LINISTE
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

DREPTUL LA LINISTE

SPUNETI-MI,VE ROG,CE POT FACE IN SITUATIA IN CARE,LOCUIESC IN MUNICIPIUL SUCEAVA,INTR-UN CARTIER CU CASE.
In spatele casei,chiar sub peretele casei,vecinul are unmare caine lup,care latra toata ziua,la cer,la stele ,la luna,la soare,chiar si la stapani,LATRA MEREU.
Dace nu-i latra cainele,omul munceste,polizeaza,taie cu flexul,sau,orice altceva,din care sa faca galagie.
Pana aici ok,dar,am 2 copii,minori care niciodata nu pot dormi de galagia vecinilor,care,de multe ori este si pana la orele23 - 23 .
Dar,peste gradina vecinilor,la 10 - 15 m,un alt vecin,care sta in gazda,fara forme legale,isi aduce mereu cate un caine nou,care ori schelalaie,ori latra la cainele lup.
NU MAI REZIST NICI EU,NICI SOTIA,NICI COPIII.
AVEM DREPTUL LA 1 - 2 ORE PE ZI DE LINISTE?
Chiar si acum cand scriu,''lupul ''latra la norii,de pe cer.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:43, 25 Iulie 2011
A dresativa postului de politie sau politistului de proximitate (sectoristu de altadata) va indruma ei si va ajuta, daca nu va ajuta mergeti pe scara erarhica superioara. loati pe rind toate imposibil sa nu puteti rezolva BAFTA.
Nu este prevazut decat stiu eu in legea 61/1991, nici in proiect de legea actual in parlament privind asigurarea ordinii si linistii publice, ceva despre zgomot prin latratul cainilor, din pacate. Dar cu toti inteleg bine situatia, ce si eu am un caine care latra, si l-am invatat cu luni intreg pentru a nu latra dupa ora 21. E o educatia dificila mai ales cu cainele care sunt cam nebunatice, pentru ca sunt si ei fricosi. Lupus decat stiu eu nu face asa ceva, daca nu este sugerat de un caine nebunatic alaturat, sau si el este nebunatic. Incearca sa vorbiti cu vecinul. Ameninta-i cu politia. Daca nu face nimica, faci plangere. Sonorizarea casei este ceva interesant dar costisitoare. Incerca sa te uiti daca sunt fonduri pentru asa ceva. Poate ce vecinul n-are evidentiat caine la primaria, la politia, etc si nu este vacinat, etc.: faci si tu plangere acolo dar citeste inainte Ordonanta de urgenta nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de detinere al câinilor periculosi sau agresivi. Directia de Ordine Publice comunica obligatiile aici: [ link extern ]
Daca as trai in sectorul 1 din Bucuresti, exista si o ordonanta edilara pentru a amenda proprietarii cainilor caruia latratul depasezte zgomot de 50 decibeli, Consilierii din sectorul 1 au stabilit ca atunci cand animalul face un zgomot care depaseste 50 de decibeli, proprietarul este bun de plata: de la 200 de lei, pana la 800. Cand aud ca pot fi amendati, stapanii incearca sa-si apere cainii. Nu le pot comanda sa latre… mai incet. Din 1.500 de sesizari impotriva proprietarilor de animale facute in sectorul 1 anul trecut, o treime acuzau zgomotul cainilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine in bloc lore23 lore23 Buna!am si eu o problema cu vecina de langa mine.situatia se prezinta in felul urmator: sunt proprietara unui caine de talie mare,care face parte din categoria ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice mayte_22 mayte_22 Buna ziua, Revin frecvent pe acest site pentru a ma documenta si a fi la curent cu noutatile, dar si pentru a afla sau oferi raspunsuri la numeroase aspecte ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)