avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... efectuarea stagiului militar la canal dunare-marea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

efectuarea stagiului militar la canal dunare-marea neagra

In perioada anilor 1977-1978 am efectuat stagiul militar la canal dunare marea neagra.In aceasta perioada pe langa solda primeam si indemnizatie pt.munca depusa,care era pusa de unitate pe carnet CEC, pe care l-am primit la terminarea stagiului miltar.Exista vreo lege sa recunoastca aceasta perioada si sa fie luata in calcul la stabilirea dreptului de pensie.Mentionez ca pt.indemnizatiile primite semnam stat de plata si mi se retineau contributii de asigurari sociale.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 30 Ianuarie 2016
Satgiul militar este perioada asimilata care se ia in considerare la pensionarea pentru limita de varsta.

Legea nr.263/2010
art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Sunt absolvent al UPB promotia 1983, sectia Ingineri, zi (5 ani). Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca perioada studiilor ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar se calculeaza la sporul de vechime? petronela_gav petronela_gav Buna ziua, In ce conditii perioada stagiului militar se calculeaza la sporul de vechime? (vezi toată discuția)