avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... devirusare calculator
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

devirusare calculator

Fiecare avem acasă un calculator la care putem avea probleme datorită unor viruşi electronici bineînţeles.Firmele de service execută operaţii de devirusare dar fără să asigure garanţie la serviciul prestat.Se tie că legea presupune un termen de garanţie pentru un serviciu prestat care în cazul acesta nu mai este valabil...Ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 13:53, 2 August 2009
Da, dar aceste firme presupun ca ar putea oferi garantie in conditiile in care si noi, clientii, am avea instalat un antivirus , asa , o devirusare nu inseamna ca nu ni se mai poate infecta niciodata calculatorul.Dimpotriva, acest lucru se poate petrece foaarte simplu si rapid ,chiar dupa operatia de devirusare. De aceea, consider ca aici nu prea avem cum sa beneficiem de garantie , oricat ne-am dori. Putem , eventual, actiona sa zicem pe producatorul unui program antivirus, care ne-a oferit garantia protectiei pc-ului nostru, iar noua ni se viruseaza pc-ul.
Da se ofera garantie pentru un serviciu prestat dar nu pentru asa ceva. Virusarea se produce din cauza utilizatorului si pentru acest lucru nu intra in garantie. Firmele de sercive deviruseaza PC-ul dar ele nu pot garanta pentru siguranta lui deoarece ele folosersc un antivirus doar pentru deviruzare,nu si pentru protectie si pentru siguranta ca in viitor nu se va mai virusa. In unele cazuri aceste firme reinstaleaza sistemul deoarece nici ele nu pot sterge virusii din PC-ul personal
Garantia pentru un Antivirus si cat de bine protejeaza un PC trebuie oferita de catre producatorii programului de antivirus, care evidentiaza calitatea produsului.
Da...acest lucru trebuie evidenţiat...se plătesc bani pentru devirusare şi poţi a doua zi să ai aceeaţi problemă...O taxă de devirusare ajunge la 50 de lei pe oră....şi nu se poate cronometra acest lucru..Este o afacere pentru băieţii deştepţi care ,în acest caz,iau şi bani mulţi şi nici nu dau garanţie la o lucrare.Este primul caz în România când nu se acordă o garanţie la un serviciul prestat...E jalnic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac virusi ContSters269461 ContSters269461 De mai mult timp PC-ul meu se viruseaza, ca si altele. In ultima vreme, este chiar suparator. Apelind la un specialist si verificind dupa IP-ul de unde au fost ... (vezi toată discuția)
Portalul instantelor viruseaza computerele dandanaua dandanaua De cand s-a schimbat portalul, in momentul in care il deschid imi intra automat si niste site-uri idioate cu reclame sexi, jocuri si altele asemenea. De cateva ... (vezi toată discuția)
Avertizare internet privind filmele pornografice roxanadaniela roxanadaniela Buna, laptop-ul meu este la indemana oricum din familie.Azi cand am intrat pe internet s-a deschis o pagina in care spunea ca sunt acuzat de incalcarea legii ... (vezi toată discuția)