avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vânzare moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vânzare moștenire

Bună ziua! Socrul meu decedat de 6 luni, avea titlu de proprietate pe un teren intravilan situat în curtea unui văr de-al său.Vărul a decedat deasemenea. Soția supraviețuitoare a vărului,care a moștenit casa în curtea căreia se află terenul nostru, dorește să î-l cumpere. Socrul meu are 4 copii și soția. Succesiunea nu a fost dezbătută. În principiu acel teren revine soției mele împreună cu o altă soră. Restul bunurilor rămân surorii celei mai mici cea care a rămas în casă cu soția defunctului și pe care o în grijește.Cea de-a patra soră este înfiată și nu dorește nici o parte din moștenire. Ce pași trebuie parcurși? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:51, 31 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Va trebui sa va prezentati toti 5 la notar, sa dezbateti succesiunea aratand care loturi le doreste fiecare si pe urma, dupa emiterea certificatului de mostenitor, fiecare sa faca ce vrea cu bunul sau.
Sora infiata trebuie sa se prezinte la notar, chiar daca nu are pretentii, pt.a renunt la cota sa , pt ca aceasta sa intre in masa succesorala si sa se imparta celorlalti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)