Bună ziua! Socrul meu decedat de 6 luni, avea titlu de proprietate pe un teren intravilan situat în curtea unui văr de-al său.Vărul a decedat deasemenea. Soția supraviețuitoare a vărului,care a moștenit casa în curtea căreia se află terenul nostru, dorește să î-l cumpere. Socrul meu are 4 copii și soția. Succesiunea nu a fost dezbătută. În principiu acel teren revine soției mele împreună cu o altă soră. Restul bunurilor rămân surorii celei mai mici cea care a rămas în casă cu soția defunctului și pe care o în grijește.Cea de-a patra soră este înfiată și nu dorește nici o parte din moștenire. Ce pași trebuie parcurși? Mulțumesc !
Buna ziua,
Va trebui sa va prezentati toti 5 la notar, sa dezbateti succesiunea aratand care loturi le doreste fiecare si pe urma, dupa emiterea certificatului de mostenitor, fiecare sa faca ce vrea cu bunul sau.
Sora infiata trebuie sa se prezinte la notar, chiar daca nu are pretentii, pt.a renunt la cota sa , pt ca aceasta sa intre in masa succesorala si sa se imparta celorlalti mostenitori.
Succesiune dupa sotie
doru58
Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)