avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemptiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemptiune

As vrea sa ma ajutati in lamurirea unei probleme la care am primit raspunsuri contradictorii.
Se doreste vanzarea unui apartament.Asupra acestui apartament are drept de preemptiune o persoana fizica A. Este gasit un cumparator B(potential), care face o oferta ferma de pret(scrisa, dar nu antecontract). Cu aceasta oferta se merge la un Executor, care trimite o Notificare catre A, pentru a-si exercita optinea de a cumpara in termen de 5 zile. In acest termen A nu opteaza pentru cumparare, iar Executorul emite o hartie in acest sens.
Dupa cca 2 saptamani, cumparatorul B renunta la cumparare,si este gasit cumparatorul C, care ofera o suma cu putin mai mare decat B.
In aceasta situatie, se poate incheia actul de vanzare cu C, folosind dreptul de preemptiune ne-exercitat de A, notificat de Executor?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 17:37, 31 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.
Situatia, mai concret sta in felul urmator:
Proprietarii apartamentului au incheiat un contract de inchiriere cu A, in care este inserat acest drept de preemptiune, fara alte detalii.
A si-a exercitat acest drept in legatura cu oferta cumparatorului B(prin executor).
B renunta la cumparare. Apare cumparatorul C cu o oferta de pret mai mare.
Acum A ameninta ca nu se poate face vanzarea catre C, deoarece nu si-a exercitat dreptul si in cazul cumparatorului C!
Este corect?
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2016
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere - invitatie refuzata de doua ori Dumies Dumies am contactat arendasul prin intermediul unui mediator sa-si exprime dreptul de preemptiune. Este dovada ca a primit invitatiile (doua) nu s-a prezentat si am ... (vezi toată discuția)
Preemptiune Dumies Dumies Care sunt formele acceptate de lege pentru a instinta arendasul unui teren agricol asupra deptului de preemptiune in conditiile in care nu s-a inchiat un act ... (vezi toată discuția)
Preempțiune. care este secretul cu această acțiune, la primărie, ... ddena ddena Preempțiune. Care este secretul cu această acțiune, la primărie, adică să nu pui un preț prea mic și să fii obligat să vinzi dar sa nu fie nici prea ... (vezi toată discuția)