avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat

Buna ziua.
Sotul meu a fost oprit la un control de rutina, aproape de casa, in jurul orei 23.20 pe data de 28.01.2016, cu o alcoolemie de 1,03 la mie in aerul expirat. A fost dus pentru recoltatea probelor de sange si eliberat, urmand sa se prwzinte in urmatoarea zi la politia rutiera pentru declaratie.A doua zi la 10.30 a fost la politie unde, un conisar a inceput anchetarea cazului. A declarat ca a baut 2 beri si 100 ml vodca dupa ce a plecat de la mama lui, in masina.Comisarul a prumit un telefon prin care i s-a comunicat ca, alcoolemia in sange este de 2,04 si l-au retinut pentru 24 de ore. A fost chemat si avocatul din oficiu , care a recomandat sa ramana in arest fara sa faca contwstatue.In urma cu 9 ani sotul a mai ramas fara permis din cauza alcoolului, cu o concentratie mult mai mica, primind 3 luni cu suspendare. Avea permis de conducator profesionist dar fapta s-a intamplat cu masina personala.
Ce pedeapsa il asteapta ?
Poate sa ramana cu avocatul din oficiu sau este grav si ar trebui angajat un avocat?( financiar nu prea ne permitem mai ales ca, sofer fiind de meserie, a ramas fara loc de munca)
Ar fi binesa schimbe declaratia si sa spuna ca a baut mai mult?(ceea ce e adevarat)?
Ce pasi urmeaza sa facem ?
Pentru condamnarea de acum 9 ani a intervenit reabilitarea.
Nu cred sa fie condamnat la o pedeapsa cu executare, dar trebuie sa va asteptati la o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere, anularea permisului si posibil o pedeapsa complementara constand in interzicerea dreptului de a conduce pe o anumita perioada.
La 2.04 g/l alcool pur în sânge, era bomba pe roti, a dat dovada de o mare inconstienta sotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
O alcolemie de 0.63 in aerul expirat ionuts1982 ionuts1982 as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut,si ce pedepse se pot da,nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)