Buna ziua.
Sotul meu a fost oprit la un control de rutina, aproape de casa, in jurul orei 23.20 pe data de 28.01.2016, cu o alcoolemie de 1,03 la mie in aerul expirat. A fost dus pentru recoltatea probelor de sange si eliberat, urmand sa se prwzinte in urmatoarea zi la politia rutiera pentru declaratie.A doua zi la 10.30 a fost la politie unde, un conisar a inceput anchetarea cazului. A declarat ca a baut 2 beri si 100 ml vodca dupa ce a plecat de la mama lui, in masina.Comisarul a prumit un telefon prin care i s-a comunicat ca, alcoolemia in sange este de 2,04 si l-au retinut pentru 24 de ore. A fost chemat si avocatul din oficiu , care a recomandat sa ramana in arest fara sa faca contwstatue.In urma cu 9 ani sotul a mai ramas fara permis din cauza alcoolului, cu o concentratie mult mai mica, primind 3 luni cu suspendare. Avea permis de conducator profesionist dar fapta s-a intamplat cu masina personala.
Ce pedeapsa il asteapta ?
Poate sa ramana cu avocatul din oficiu sau este grav si ar trebui angajat un avocat?( financiar nu prea ne permitem mai ales ca, sofer fiind de meserie, a ramas fara loc de munca)
Ar fi binesa schimbe declaratia si sa spuna ca a baut mai mult?(ceea ce e adevarat)?
Ce pasi urmeaza sa facem ?
Pentru condamnarea de acum 9 ani a intervenit reabilitarea.
Nu cred sa fie condamnat la o pedeapsa cu executare, dar trebuie sa va asteptati la o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere, anularea permisului si posibil o pedeapsa complementara constand in interzicerea dreptului de a conduce pe o anumita perioada.
La 2.04 g/l alcool pur în sânge, era bomba pe roti, a dat dovada de o mare inconstienta sotul dvs.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)