avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri neadevarate la adresa ta- ca parat- aceasta cum se mai numeste? Te poti adresa parchetului cu o plangere penala la modul: Persoana x reclamanta, este chemata sa dovedeasca fiecare afirmatie din aceasta actiune?
Formulati plangere penala pentru calomnie,la parchet,insa va avertizez ca aceasta actiune va stopa actiunea civila indrepatata impotriva dvs.,pana rezolvarea actiunii in penal.De asemenea ,actiunea in civil se opreste doar daca procurorul incepe urmarirea penala impotriva respectivului.Simpla plangere,fara inceperea urmaririi penale,nu opreste actiunea civila (vezi ultimele modificari ale C.proc.civila).
Dupa cum s-a subliniat mai sus , actiunea civila se suspenda pana la solutionarea celei penale , intrucat "penalul tine in loc civilul ".Nu consider ca un proces penal va avantajeaza.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
peraspera a scris:

Buna ziua tuturor, va marturisesc sincer ca toate raspunsurile sunt la "obiect", dar eu nu am formulat bine...si este pentru prima data cand nu inteleg nimic (mea culpa!). Am formulat eu gresit. Incerc sa reiau: In actiunea impotriva mea, se solicita o suma de bani, un debit, care nu este real: este mai mic. Deci: se cere o suma de bani, dar: dupa cele 2 fraze la obiect, urmeaza un sir lung- cam 10 paragrafe de invinuiri, calomnii, minciuni, denigrari -cu nici o legatura cu acea suma de bani. Vreau sa deschid o actiune penala impotriva reclamantului, pentru cred ca acestea sunt infractiuni, daca nu poate sa le dovedeasca. Instanta civila nu va tine seama de ce sustin eu si chiar nu vad de ce sa trebuie eu sa dovedesc?! Va multumesc.
[/quot

Nu exista nicio infractiune in cazul acesta.
Nu aveti nicio sansa.
Daca considerati ca in actiunea formulata impotriva dvs.s-au adus acuze care nu sunt adevarate,sunt defaimatoare la adresa dvs.,adresati-va parchetului cu plangere pentru calomnie.Dar,repet,daca procurorul incepe urmarirea penala impotriva faptuitorului,instanta civila va opri judecrea cauzei.
Procurorul nu poate incepe urmarirea penala fara existenta unui infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)
Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios marcica marcica Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)