avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume dupa divort

Buna ziua,

Am o intrebare: cum imi pot relua numnele de fata dupa ce am pastrat numele de casatorie dupa divort?
Sa explic mai exact, am divortat si la momentul acela am hotarat sa-mi pastrez numele de casatorie , avand si 2 copii... intre timp m-am razgandit #-o
Se poate sa-mi reiau numele de fata? si care e procedura?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:32, 3 Februarie 2016
Din pacate nu mai puteti reveni la numele de domnisoara, daca v-ati inteles la procesul de divort cu sotul sa pastrati numele din timpul casatoriei !
Am uitat sa spun ca am divortat la notar pe cale amiabila.
Nici cu o declaratie de la el? ceva? #-o
Buna ziua!

Tocmai am dat telefon la Oficiul de Stare Civila si mi s-a spus ca se poate face schimbare pe cale administrativa.

Multumesc pt info eronate!
Va veti adresa cu o cerere la starea civila de la locul dvs. de domiciliu. Daca sotul dvs. este de acord puteti solicita schimbarea de nume pe cale administrativa si pentru copii dvs. pentru ca acestia sa ia numele dvs. de fata.
RED a scris:

Din pacate nu mai puteti reveni la numele de domnisoara, daca v-ati inteles la procesul de divort cu sotul sa pastrati numele din timpul casatoriei !

:rtfm:
Va rog nu mai raspundeti unde nu va pricepeti. Multumim.

Alte discuții în legătură

Modificare nume mama certificat nastere (doar in rubrica numelui mamei) Felicia2020 Felicia2020 Buna ziua..ajutati-ma va rog cu o pb...când s-a născut copilul eram divorțată de primul soț cu un alt partener....după divorț am păstrat numele ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui gabriela_marc gabriela_marc Dupa divort am pastrat numele fostului sot. La recasatorie doresc sa iau numele actualului sot impreuna cu numele meu de fata. Este posibil? Unde sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele de fata florena01 florena01 buna ziua. as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. multumesc.: am divortat in 2009 si am pastrat numele sotului la presiunea acestuia de a se ... (vezi toată discuția)