avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MODIFICARE NUME MAMA CERTIFICAT NASTERE (DOAR IN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MODIFICARE NUME MAMA CERTIFICAT NASTERE (DOAR IN RUBRICA NUMELUI MAMEI)

Buna ziua..ajutati-ma va rog cu o pb...când s-a născut copilul eram divorțată de primul soț cu un alt partener....după divorț am păstrat numele primului sot.. iar în certificatul de naștere la Rubrica mamei s-a pus evident numele de familie al primului soț..dar copilul a fost in regula, fiind recunoscut și fiind trecut pe numele partenerului...acum, pe cale administrativă am revenit la numele de fată, dar la starea civila mi s-a explicat că deși am revenit la numele de fată, în certificatul de naștere al copilului nu se va modifica numele de la rubrica mamei, pt că nu contează că oricum l-a recunoscut tatăl și că nimeni nu se va uita la un detaliu minor, la rubrica mamei..că este important doar numele final al copilului.....este foarte neplăcut să apară acolo numele păstrat după divorț daca acum am reușit să îmi reiau numele pe cale administrativă..mă puteți sfătui in acest sens??!
poate este totusi posibil cumva....
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:25, 15 Iunie 2022
V-au răspuns corect functionarii de la Starea Civila. În certificatul de nastere este trecut numele pe care mama l-a avut la acel moment. Modificarea ulterioara a numelui dvs nu implica și schimbarea certificatului de nastere pentru ca numele se dobândește pentru viitor și nu pentru trecut.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Certificatul a fost legal emis pe numele dvs de la acel moment si nu poate fi schimbat ulterior, indiferent cate nume schimbati dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutați-mă vă rog cu o problemă, când s-a născut copilul ... Felicia2020 Felicia2020 Buna ziua..ajutati-ma va rog cu o pb...când s-a născut copilul, eram divorțată de primul soț.. cu un alt partener....după divorț am păstrat numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor agnesas agnesas Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)
Procedura administrativa schimbare nume wazz wazz Buna ziua, In urma divortului am pastrat numele fostului sot si pe cel de fata adica acelasi nume ca in timpul casatoriei si anume XY. De atunci au trecut ... (vezi toată discuția)