avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura administrativa schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura administrativa schimbare nume

Buna ziua,

In urma divortului am pastrat numele fostului sot si pe cel de fata adica acelasi nume ca in timpul casatoriei si anume XY. De atunci au trecut ani buni iar acum ma recasatoresc. La starea civila am completat la rubrica "numele pe care s au invoit sa l poarte sotii" numele Z, adica numele viitorului sot desi amandoi doream sa luam si Y, numele meu de fata pt ca numele dupa casatorie sa fie in cazul amandurora ZY. Dar nu este posibil sa pastrez Y fara X. Avand in vedere ca numele dupa casatorie va fi Z si dorim sa fie ZY ce putem face pentru a evita sa ne facem de doua ori carti de identitate? Prima va fi facuta dupa casatorie cu numele Z iar a doua dupa schimbarea numelui pe cale administrativa cand vom purta ZY. Cunoasteti vreun trip care ne ar ajuta sa scutim timp, bani si efort? Va multumim!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:34, 3 Iulie 2013
Nu exista solutii sa nu schimbati buletinele.
Daca vreti si nu sunt alte incurcaturi, mai amanati casatoria, schimbati dvs numele pe cale administrativa si apoi casatoriti-va.
Daca faceti asa cum v-ati propus, in caz de divort, doar pe cale administativa veti reveni la numele luat la nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume in urma casatoriei - ulterior emiterii certificatului de casatorie cpin2 cpin2 Buna ziua! Eu m-am casatorit anul trecut insa la momentul acela nu eram convinsa ca imi voi schimba numele, ca urmare certificatul de casatorie include inca ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui gabriela_marc gabriela_marc Dupa divort am pastrat numele fostului sot. La recasatorie doresc sa iau numele actualului sot impreuna cu numele meu de fata. Este posibil? Unde sa ma ... (vezi toată discuția)