In urma divortului am pastrat numele fostului sot si pe cel de fata adica acelasi nume ca in timpul casatoriei si anume XY. De atunci au trecut ani buni iar acum ma recasatoresc. La starea civila am completat la rubrica "numele pe care s au invoit sa l poarte sotii" numele Z, adica numele viitorului sot desi amandoi doream sa luam si Y, numele meu de fata pt ca numele dupa casatorie sa fie in cazul amandurora ZY. Dar nu este posibil sa pastrez Y fara X. Avand in vedere ca numele dupa casatorie va fi Z si dorim sa fie ZY ce putem face pentru a evita sa ne facem de doua ori carti de identitate? Prima va fi facuta dupa casatorie cu numele Z iar a doua dupa schimbarea numelui pe cale administrativa cand vom purta ZY. Cunoasteti vreun trip care ne ar ajuta sa scutim timp, bani si efort? Va multumim!!
Nu exista solutii sa nu schimbati buletinele.
Daca vreti si nu sunt alte incurcaturi, mai amanati casatoria, schimbati dvs numele pe cale administrativa si apoi casatoriti-va.
Daca faceti asa cum v-ati propus, in caz de divort, doar pe cale administativa veti reveni la numele luat la nastere.