avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume in urma casatoriei - ulterior emiterii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume in urma casatoriei - ulterior emiterii certificatului de casatorie

Buna ziua! Eu m-am casatorit anul trecut insa la momentul acela nu eram convinsa ca imi voi schimba numele, ca urmare certificatul de casatorie include inca numele meu de dinainte de casatorie. Ce acte imi trebuie acum si unde trebuie sa le depun pentru a-mi schimba numele intr-o combinatie intre numele meu si al sotului? Am vazut pe net ca imi trebuie si o semnatura/ declaratie a sotului? Ce ar trebui sa contina? Nu locuiesc in Romania dar voi veni in tara in curand, si as vrea sa ma ocup de schimbarea numelui. Multumesc frumos, cristina
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 16 Iulie 2019
aveti nevoie de un motiv intemeiat si acordul sotului care se da in fata notarului. Aveti in link-uri procedura, tot ce trebuie sa stiti, unde depuneti , acte necesare.. Declaratia sotului nu are ce sa contina decat numele lui cu toate datele, declara ca e de acord sa va schimbati numele din x in xy
[ link extern ]
[ link extern ] /

[ link extern ]

[ link extern ]

Mi mi se pare mai simplu sa divortati si sa va recasatoriti.
Daca va schimbati numele pe cale administrativa, tot asa trebuie sa il schimbati daca divortati si veti dori.

Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume Junona Junona Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la schimbarea numelui, si anume, eu si sotul meu ne-am hotarat sa reunim numele sau si al meu dinainte de a ne ... (vezi toată discuția)
Recuperare nume dupa divort adria2000 adria2000 Buna ziua , am divortat acum 2 ani si atunci am convenit cu sotul meu sa-mi reiau numele de fata. Buletinul nu l-am schimbat insa si as dori sa raman totusi ... (vezi toată discuția)