avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare nume dupa divort

Buna ziua , am divortat acum 2 ani si atunci am convenit cu sotul meu sa-mi reiau numele de fata. Buletinul nu l-am schimbat insa si as dori sa raman totusi cu numele de casatorie pt a avea acelasi nume ca al copiilor. Cum si in ce conditii se poate face acest lucru tinad cont ca in sentinta de divort apare faptul ca imi reiau numele de fata.
Trebuie sa faca o declaratie sotul meu prin care sa-si dea acordul ???
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:49, 10 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt constienta ca am nevoie de acordul sotului ,insa va rog sa ma lamuriti cam cat ar dura aceasta actiune . Pe de alta parte am sunat astazi la tribunal si mi s-a spus ca nu se poate reveni daca in sentinta este hotarat deja ca revin la numele de fata . I-au in considerare faptul ca am vb cu o secretara care poate nu este informata corect.
Nu aveti ce sa cautati in instanta, instanta a hotarat deja sa reveniti la numele anterior casatoriei.
Dupa ce va schimbati buletinul ( cum trebuia sa faceti inca de acum 2 ani), incercati sa va schimbati numele pe cale administrativa. Procedura si acte necesare, gasiti in link.
www.avocatnet.ro/content/art...
Nu va faceti probleme, schimbarea numelui pe motivul ca doriti sa aveti acelasi nume cu copii dvs. se aproba conf. OG 41/2003. Mai intai mergeti si schimbati-va cat mai curand cartea de identitate. Nu aveti nevoie de acordul sotului. E o procedura simpla, doar ca e de durata, undeva la 3-4 luni, dar merita asteptarea daca tot va doriti atat de mult numele sotului. Bine, acum mai aveti si alte oportunitati in sensul ca puteti sa va schimbati buletinul, dupa care, sa va recasatoriti cu exsotul dvs.si sa treceti din nou pe numele acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume dupa divort carmita1 carmita1 pe 27 martie am semnat actul de divort comun ,urmand sa-mi reiau numele de fata .acum as dori sa raman la numele sotului deoarece avem copii la scoala ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)