avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nume dupa divort

pe 27 martie am semnat actul de divort comun ,urmand sa-mi reiau numele de fata .acum as dori sa raman la numele sotului deoarece avem copii la scoala -mentionez ca sotul este de acord sa-i pastrez numele ,mai mult am dori sa ne impacam .exista vreo modalitate prin care pot sa-mi opresc buletinul anterior ,sau o casatorie in cel mai scurt timp ?as dori mai multe detalii-multumesc (inca nu mi-am schimbat buletinul ,hotararea am semnat-o pe 29 martie -multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:27, 1 Aprilie 2013
Daca ati divortat prin acord, hot e irevocabila pe divort, asa ca va schimbati buletinul, apoi daca doriti, va recasatoriti sau va schimbati numele pe cale administrativa.
Asteptati intai sa va vina hotararea acasa, asteptati sa treaca termenul de atac pt accesotiile divortului, apoi legalizati hotararea si cu ea mergeti sa va schimbati buletinul.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
si cum se procedeaza pentru schimbarea numelui pe cale administrativa ?
[ link extern ]
Procedura si acte necesare gasiti in link, mi se pare mai usor sa va casatoriti din nou si sa divortati din nou daca nu va intelegeti :)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare nume dupa divort adria2000 adria2000 Buna ziua , am divortat acum 2 ani si atunci am convenit cu sotul meu sa-mi reiau numele de fata. Buletinul nu l-am schimbat insa si as dori sa raman totusi ... (vezi toată discuția)
Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)