avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutați-mă vă rog cu o problemă, când s-a născut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutați-mă vă rog cu o problemă, când s-a născut copilul ...

Buna ziua..ajutati-ma va rog cu o pb...când s-a născut copilul, eram divorțată de primul soț.. cu un alt partener....după divorț am păstrat numele primului sot.. iar în certificatul de naștere la Rubrica mamei s-a pus evident numele de familie păstrat al primului soț..copilul a fost in regula, fiind recunoscut și fiind trecut pe numele partenerului...acum, pe cale administrativă am revenit la numele de fată, dar la starea civila mi s-a explicat că deși am revenit la numele de fată, în certificatul de naștere al copilului nu se va modifica numele de la rubrica mamei, pt că nu contează că oricum l-a recunoscut tatăl și că nimeni nu se va uita la un detaliu minor, la rubrica mamei..că este important doar numele final al copilului, că e recunoscut de tata și că nu mai are importanta.....este foarte neplăcut să apară acolo numele păstrat după divorț daca acum am reușit să îmi reiau numele pe cale administrativă..mă puteți sfătui in acest sens??!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 13 Iunie 2022
Numele mamei din certificat, asa ramane. Ala e numele pe care il avea mama la data nasterii copilului.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare nume mama certificat nastere (doar in rubrica numelui mamei) Felicia2020 Felicia2020 Buna ziua..ajutati-ma va rog cu o pb...când s-a născut copilul eram divorțată de primul soț cu un alt partener....după divorț am păstrat numele ... (vezi toată discuția)
Divort_contestare paternitate_schimbare de nume CatanaNelu CatanaNelu Am pe rol doua procese. Unul de contestare a paternitatii copilului minor, conceput in afara casatoriei, dar pe care l-am recunoscut, din eroare si fiind ... (vezi toată discuția)
Acte de casatorie Andreachirea Andreachirea Buna ziua, sunt intr o relație si vrem sa ne căsătorim civil. Eu am o fetiță dintr o relație anterioară, dar pe certificatul ei de naștere nu este ... (vezi toată discuția)