Buna ziua, sunt intr o relație si vrem sa ne căsătorim civil. Eu am o fetiță dintr o relație anterioară, dar pe certificatul ei de naștere nu este nimeni trecut ca tată. Partenerul actual nu vrea sa o adopte pe fata imediat după căsătorie,de aceea eu am sa imi păstrez numele de familie. El a zis ca eu sa imi schimb numele după ce o sa vina al2lea copil si sa ne schimbam toți numele atunci(Eu, fetița mea și al2lea copil). Voiam să vă întreb, daca eu,după căsătorie nu iau numele lui, as putea lua dupa o vreme? Multumesc frumos
Numele dvs nu are legatura cu adoptia copilului, dvs puteti lua numele sotului , iar fetii ii puteti schimba numele pe cale administrativa, nu e musai ca sotul sa o adopte.
Sa va pastrati numele ca apoi sa il schimbati, e mai complicat, se rezolva tot pe cale administrativa. Pe certificatul copilului, in caz ca mai nasteti vreunul, numele mamei va fi trecut ala pe care il purtati la data nasterii lui.
Nu. Si este bine sa va hotarati ce nume veti purta. Altfel, va trebui sa il schimbati doar pe cale administrativa, ceea ce este o procedura foarte anevoioasa si pentru niste motive temeinice (nume indecent, greu de pronuntat, etc.)