avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Nefiind căsătorită cu tatăl copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Nefiind căsătorită cu tatăl copilului meu, exista ...

Buna ziua! Nefiind căsătorită cu tatăl copilului meu, exista posibilitatea sa port numele lui de familie astfel încât să nu mai am nume diferit de al copilului? Daca da, ce demersuri trebuie sa fac,unde ma pot adresa pentru a face acest lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioana_madalina , utilizator 16:23, 12 Aprilie 2021
Va puteți schimba numele.
Mergeti la Starea Civila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casatoriti-va si ii veti purta numele.
Mulțumesc,dar nu asta imi doresc. Iar daca exista variantă sa ii port numele fără căsătorie, e perfect așa.
Pe cale administrativa, insa e o procedura destul de anevoioasa si aveti nevoie de niste motive intemeieate (de exemplu, numele dvs este indecent, greu de pronuntat, creeaza confuzii etc etc.)
Chestia cu casatoria nu o doriti dvs sau de fapt, nu o doreste el?
Ca daca nu ati dori-o dvs, nu v-ar preocupa sa aveti acelasi nume pe certificatul de nastere al copilului.
Nu o doresc eu. As fi făcut pasul înainte de nașterea copilului dacă doream căsătorie .Dar numele l-aș schimba pe cale administrativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de casatorie Andreachirea Andreachirea Buna ziua, sunt intr o relație si vrem sa ne căsătorim civil. Eu am o fetiță dintr o relație anterioară, dar pe certificatul ei de naștere nu este ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului janapopescu janapopescu Buna ziua. In urma divortului am ramas cu numele sotului din diferite motive. Ulterior am dat nastere unei fetite pe care am inregistrat-o cu numele meu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume APMAngel APMAngel Buna ziua, Aplelez la dvs. cu o intrebare privind schimbare de nume. In luna august am sa divortez si doresc sa renunt la numele sotului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)