avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reducere penalitati la plata impozitului datorat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reducere penalitati la plata impozitului datorat, comform legii

Buna ziua,
Sunt in situatia de a avea un imobil in Comuna Lenauheim, rezultat din faptul ca eu sunt mostenitor rezervatar al unei persoane decedate acum un an, dar dupa care nu s-a dezbatut succesiunea (din motive de neintelegere dintre potentialii mostenitori).
Pentru imobil nu s-a platit impozitul de 5 ani de zile, suma de plata actuala fiind destul de mare.
As vrea sa platesc la zi impozitul, dar la Primarie nu-mi accepta plata facuta de catre mine, doar daca platesc impozitul datorat fara nici o reducere (cica -primarul zice- eu nu pot face cerere comform legii din 2015, doar titularul, daca nu ar fi mort).
Am act de la notar ca sunt mostenitor rezervatar si ca i-mi asum toate datoriile persoanei decedate...
Ce trebuie sa fac, ca sa pot face cerere, sa se aprobe de catre organul fiscal si sa pot platii impozitul si restantele datorate, la zi?

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren si cladiri -mostenire Toader Elena Daniela Toader Elena Daniela Buna ziua, Doresc sa stiu daca mostenitorii unei persoane decedate au obligatia de a achita impozitele si taxele locale pentru locuinta si terenul persoanei ... (vezi toată discuția)
Impozit decedati arcu71 arcu71 Am urmatoarea problema : --socrul meu a decedat in anul 2006 iar acum in 2015 i-a venit o instiintare de plata cu impozitul pe un teren ( impozit din 2005 ... (vezi toată discuția)
Restantier la intretinere fara acte pe proprietate SConstantin SConstantin Buna seara, Solicit ajutorul unei persoane care s-a mai confruntat cu asemenea situatii. Sunt locatarul unui bloc unde un apartament are o restanta de ... (vezi toată discuția)