avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe teren si cladiri -mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe teren si cladiri -mostenire

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca mostenitorii unei persoane decedate au obligatia de a achita impozitele si taxele locale pentru locuinta si terenul persoanei decedate, in conditiile in care mostenirea nu este dezbatuta de catre acestia. Mentionez ca au calitatea de mostenitori fiind copiii persoanei decedate.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:17, 25 Februarie 2016
Buna ziua, in principiu nu, insa in momentul in care se va dezbate succesiunea va trebui platite si impozitele restante de mostenitori. In plus daca se acumuleaza datorii, Primaria poate cere dezbaterea succesiunii fara a avea acordul potentialilor mostenitori. Cine accepta mostenirea va accepta si datoriile defunctului in limita activului mostenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar decedat- cine plateste impozitul? cercetasul cercetasul In anul 1992 bunicii sotiei au arendat un teren unei firme si nu au mai platit impozitul anual. De atunci, acestia au murit, la fel si mostenitorii directi( ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren agricol doi.anghel doi.anghel Doresc sa va comunic o situatie si sa va pun o intrebare. - Exista un titlu de propietate a unui teren agricol, propietarii fiind in prezent decedati - In ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal succesiune tabangina tabangina buna ziua,am nevoie la notar pt dezbaterea succesiunii dupa fostii socri si fostul sot cu care am 2 minori,de certificatul fiscal al celor 3 decedati.anexa 24 ... (vezi toată discuția)