avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe teren agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe teren agricol

Doresc sa va comunic o situatie si sa va pun o intrebare.
- Exista un titlu de propietate a unui teren agricol, propietarii fiind in prezent decedati
- In anul 2002 pana in anul 2005 acest pamant a fost dat in arenda la o societate, unul din propietari fiind inca in viata la data incheierii contractului de arendare, dar nu s-a platit nici un impozit
- Desi exista mostenitori ai pamantului, acestia nu au deschis succesiunea si nici unul nu are certificat de mostenitor pentru un anumit numar de hectare.
- Intrebarea mea este- daca pentru acest teren agricol nu s-a platit niciodata impozit,
CINE TREBUIE SA PLATEASCA, LEGAL/?

Cu multumiri, doina anghel
Pe timpul cat terenul nu este revendicat, primaria are posibilitatea sa-l treaca in patrimoniul public local si sa-l dea spre inchiriere sau concesiune, pana vine o persoana si revendica bunul.
In cazul dvs. cineva a dat terenul in arenda ! Deci si-a insusit dreptul de folosinta, deci este si dator in fata primariei pentru taxele si impozitele datorate statului.
Trifan
Multumesc mult pentru consultanta.
Doresc sa va mai pun o intrebare.
Acum, in situatia in care a decedat persoana care a dat terenul in arenda si nu a platit impozit, Primaria poate impune la impozitare urmasii acestei persoane, desi acestia nu au certificat de propietar al pamantului pentru ca nu au deschis succesiunea.
Scuze pentru insistenta.
Multumesc mult,
Doina Anghel
1. Pe timpul cat terenul nu este revendicat, primaria are posibilitatea sa-l treaca in patrimoniul public local si sa-l dea spre inchiriere sau concesiune, pana vine o persoana si revendica bunul.
Pe aceasta perioada nu se calculeaza taxe !

2. Totusi, cine a incasat si incaseaza drepturile de arenda ? Cu ce drept ?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
ContSters178043, utilizator
Domnule consultant fiscal cititi art.256 alin(1) din legea nr.571/2003 si veti intelege ce inseamna IMPOZITUL PE PRIPRIETATE si cine are obligatia sa-l plateasca. PROPRIETARUUUUUUL.
Si daca proprietarul e mort ????

Alte discuții în legătură

Contract de arenda calinescu ovidiu calinescu ovidiu Se poate incheia contract de arenda , pentru o suprafata de teren agricol in scopul exploatarii agricole , cu mostenitorul proprietarului din titlul de ... (vezi toată discuția)
Proprietar decedat- cine plateste impozitul? cercetasul cercetasul In anul 1992 bunicii sotiei au arendat un teren unei firme si nu au mai platit impozitul anual. De atunci, acestia au murit, la fel si mostenitorii directi( ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii doi.anghel doi.anghel Buna ziua, Vreau sa va pun si eu o intrebare pentru lamurirea unei situatii: Sotul meu cu sora lui sunt succesorii mamei care a decedat din 1992 si ar ... (vezi toată discuția)