avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale PROPRIETAR DECEDAT- CINE PLATESTE IMPOZITUL?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

PROPRIETAR DECEDAT- CINE PLATESTE IMPOZITUL?

In anul 1992 bunicii sotiei au arendat un teren unei firme si nu au mai platit impozitul anual. De atunci, acestia au murit, la fel si mostenitorii directi( socrii) iar in prezent, sotia s-a trezit cu o citatie de la primarie ca are de platit suma de 22000 lei reprezentand restante la impozitul pe acel teren. Mentionez ca citatia de plata a venit pe numele bunicii sotiei, decedata acum 10 ani si ca in cele 4 succesiuni facute nu a fost trecut niciodata acest teren. Totodata, succesiunea dupa socrii am facut-o anul trecut, iar in certificatul fiscal eliberat erau datorii 0. Din cate stiu, pentru ca un teren sa fie impozitat trebuie sa aiba un proprietar. DAR DACA PROPRIETARUL A MURIT SI NU REVENDICA NIMENI LOCUL, CE FACEM? Astept cu nerabdare un raspuns la aceasta intrebare pentru ca sunt convins ca mai sunt si altii in situatia noastra.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters335809 , utilizator 09:18, 9 Noiembrie 2014
Taxele /impozitele ,in cazul mentionat se achita de mostenitori
Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati paragrafe cu majuscule
Daca proprietarul a murit si nu revendica nimeni locul,daca nu sunteti mostenitori nu va revin obligatii de plata.
Mostenitorii care au acceptat succesiunea, daca sunt...
de regula, mostenitorii care revendica terenul preiau si datoriile aferente, insa daca nu s-a facut succesiunea, acest impozit ramane in "seama" decedatului, adica nu se plateste...dar cei de la primarie au presupus ca dv.veti fi mostenitorul(sau sotia) si v-au " intampinat" cu o somatie de plata.Oricum, dupa ce se face succesinea va trebui sa platiti retroactiv,....:yes: deci...:rolleyes:
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Va multumesc pentru raspunsul primit. S-au facut 4 succesiuni dupa defuncti,dar in nici una dintre ele nu a fost trecut acest teren. Practic noi am aflat despre el acum cateva zile. In calitate de urmasi, nu avem nici un document de proprietate al acestui teren si nici nu-l recunoastem pentru a fi in proprietatea noastra. Cred ca in lege scrie ca doar proprietarul plateste impozitul, iar mostenitorii devin proprietari daca acel bun e trecut in masa succesorala. Suntem extrem de nelamuriti daca trebuie sa platim acea suma imensa. Mentionez ca detinem actele de deces si de succesiune, ultima facandu-se anul trecut, iar atunci impozitul la acea adresa era 0. Multumesc
Clarificati statutul juridic al terenului
Verificati in scriptele existente la autoritati (fisa de rol de la primarie)daca defunctii dvs au fost proprietari ai terenului in cauza.

Alte discuții în legătură

Teren mostenit, dat in arenda si impozitele aferente. DiMtopia DiMtopia Bunicul sotiei mele are un teren agricol in zona Glodeanu Silistea. Dansul a murit in 2002 si nu s-a facut succesiune. De atunci au decedat sotia acestuia si ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu datorii NicJo NicJo Buna ziua, Parintii mei sunt divortati de peste 30 de ani. Nu am avut absolut nici o legatura cu tatal meu. Nu i-a pasat, nu a platit pensie alimentara, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren agricol doi.anghel doi.anghel Doresc sa va comunic o situatie si sa va pun o intrebare. - Exista un titlu de propietate a unui teren agricol, propietarii fiind in prezent decedati - In ... (vezi toată discuția)