avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mostenit, dat in arenda si impozitele aferente.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mostenit, dat in arenda si impozitele aferente.

Bunicul sotiei mele are un teren agricol in zona Glodeanu Silistea. Dansul a murit in 2002 si nu s-a facut succesiune. De atunci au decedat sotia acestuia si fata lui (aceasta fiind unica mostenitoare si mama nevestei mele) si s-a facut succesiune dupa ambele dar terenul nu a aparut in nici una din cele 2 succesiuni el fiind inca pe numele bunicului. In tot acest timp terenul a continuat sa fie folosit de catre o firma care a trimis anual o cota parte ce era incasata de catre socrul meu. In 2009 a murit si socrul meu si s-a facut succesiune dar evident terenul acela nu a aparut nici la aceasta succesiune.
Ieri am fost sunat de la firma ce se ocupa de teren sa ne intrebe ce fac cu banii ca nu s-au mai luat din 2009 si ca ar vrea sa ni-i dea.
Si acum apar urmatoarele probleme:
1. Terenul e dat in arenda de 14 ani dar nu stim daca a fost platit vreodata impozitul pe teren sau impozit pe banii obtinuti anual. Cum si de unde pot afla cat este de plata?
2. Presupunand ca este vorba de vreo suma enorma (penalizari dupa atatia ani), sotia mea poate fi trasa la raspundere in conditiile in care ea nu apare pe nici un act?
3. Ce acte sunt necesare pentru a intra in posesia banilor datorati din 2009 si pana azi de catre firma ce foloseste terenul?
4. Ce acte ar fi necesare pt vanzarea terenului?
Cel mai recent răspuns: Mariana Florina Pîrjol , utilizator 22:30, 4 August 2021
1. La primaria Glodeanu Silistea, apare inregistrat terenul, in mod sigur la rolul bunicului, acolo aflati cat este de plata.
2. Chiar daca nu este facuta succesiunea dupa bunic, cei de la Impozite si taxe au obigatia sa caute mostenitorii defunctului.  DA, sotia dvs in calitatea de mostenitoare poate fi trasa la raspundere.
3 si 4. Trebuie facuta succesiune dupa bunic, pt acel teren( obligatoriu trebuie achitat impozitul), sotia in calitatea de mostenitoare poate continua acel contract cu firma sau poate vinde terenul. Totodata dupa succesiune, poate solicita si banii de la firma din 2009 pana in prezent.
Buna seara! Am si eu o intrebare! Casa batraneasca este pe numele bunicului din partea tatalui. Acesta fiind decedat, a decedat si bunica , iar bunici au impreuna 2 copii care si acestea la randul lor au decedat, copii fiind casatoriti , iar unul dintr fii are 4 copii si celalalt fiu 1 copil. M.ar interesa cine ar avea dreptul casa batraneasca! Multumesc eventualelor raspunsuri!


Mariana Florina Pîrjol a scris:

Buna seara! Am si eu o intrebare! Casa batraneasca este pe numele bunicului din partea tatalui. Acesta fiind decedat, a decedat si bunica , iar bunici au impreuna 2 copii care si acestea la randul lor au decedat,insa sotiile lor traiesc , iar unul dintr fii are 4 copii si celalalt fiu 1 copil, M.ar interesa cine ar avea dreptul casa batraneasca! Multumesc eventualelor raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar decedat- cine plateste impozitul? cercetasul cercetasul In anul 1992 bunicii sotiei au arendat un teren unei firme si nu au mai platit impozitul anual. De atunci, acestia au murit, la fel si mostenitorii directi( ... (vezi toată discuția)
Mostenire /cum pot intra in posesie? violeta t violeta t ACTE NECESARE,ETAPELE JURITICE Bunicul sotului a avut doi baieti,si a construit doua casa in doua curti diferite cu doua adrese,propietatile sant pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire lumifatu lumifatu Buna ziua, Situatia ar fi urmatoarea: Cei doi bunici paterni ai sotului meu au avut o casa batraneasca pe un teren de 250 mp, in Bucuresti. In 1975, ... (vezi toată discuția)