avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru -jurnal incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru -jurnal incasari si plati

Pentru un II. mai este nevoie sa merg cu Registrul -Jurnal de incasari si plati la ANAF sa imi puna sigiliu dupa numerotarea filelor acestuia ? Iar plata de taxe si impozite( 16% si CAS) se trec la plati in registrul-Jurnal?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:01, 1 Februarie 2016
Registrele nu se mai inregistreaza la finante si se trec in rjip toate platile, indiferent daca cheltuiala e deductibila total, limitat sau nedeductibila. Apoi cand se incepe sa se faca calculul pentru completarea declaratiei 200, se va scoate acele cheltuieli dedeductibile. In plus, de exemplu se trece acolo si aportul adus de persoana in cauza pe timpul desfasurarii activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare retrageri de numerar in rjip ginela ginela Buna ziua, as avea o intrebare referitor la retragerile de numerar din cont pfa dupa data de 01.03.2015.Va rog sa-mi spuneti acestea trebuiesc inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate vali7111 vali7111 Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in \"registru pe venituir si plati\"?Dar cei 5,5 % ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in registrul de incasari si plati contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu modul de completare registrul de incasari si plati 1. De exemplu am o ridicare de numerar de 2000 lei din banca o voi ... (vezi toată discuția)