avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate

Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in "registru pe venituir si plati"?Dar cei 5,5 % ce se platesc la sanatate pot fi inregistrati?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:35, 1 Iunie 2012
DA.. In coloana "Plati "din RJIP
D-na de la finante mi-a spus ca numai plata catre sanatate este deductibila, plata impozitului de 16% la finante nefiind deductibila.
Corect cum ar fi?
Contributia de sanatate este deductibila, iar plata impozitului de 16% nu este deductibila.
Si suma platita reprezentand impozitul se inregistreaza in RJÎP, dar la stabilirea venitului net se va adauga aceasta suma (impozit) la diferenta dintre incasari si plati, pentru ca este o cheltuiala nedeductibila.
prin adaugarea acestei sume(plata impozitului) pe care eu o platesc, la diferenta dintre incasari si plati, nu face sa creasca venitul net?
exemplu:
veni brut 1000
cheltuieli deductibile (472,5+27,5(sanatatea 5,5%x500)=500 total
venit net=1000-500=500
impozit 16% (500) =80
noul venit net este 500+80=580??????
va rog sa ma ajutati. Multumesc
Formula de calcul a venitului net este prevazuta de Ordinul nr. 1040/2004 la pct. 52. „Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, se scad cheltuielile cu amortizarea fiscală a bunurilor şi drepturilor, evidenţiate în Fişa pentru operaţiuni diverse, şi totalul sumelor plătite, evidenţiate în col. 7, respectiv 8, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, şi se adună sumele plătite pentru cumpărarea bunurilor amortizabile şi totalul cheltuielilor nedeductibile, care se preia din centralizatorul cheltuielilor nedeductibile, acest centralizator întocmindu-se cu ajutorul unui document cumulativ”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit net liliigretz liliigretz VA ROG, un IF cum calculez venitul net? prima varianata: stoc la 31,12,2010 - pret achizitie 12360 stoc la 31,12,2010 - pret vanzare ... (vezi toată discuția)
Pfa-comert cu amanuntul-stoc de marfa-calcul impozit ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor. Sunt PFA cu activitate principala comert cu amanuntul. Eu am gandit calculul impozitului pe venit astfel: Anul N - ... (vezi toată discuția)
Calcul venit impozabil pfa ElenyG ElenyG Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.M-ar interesa asa pentru mine ce modalitati de calcul al venitului pe intreg anul sunt?Asta ca sa stiu ... (vezi toată discuția)