avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Remuneratie membru Consiliul Director
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Remuneratie membru Consiliul Director

In cazul unei asociatii intercomunitare de utilitate publica(O.U.G 26/2000) membrii consiliului director pot fi remunerati? Si daca da, in ce baza legala?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:43, 10 Aprilie 2016
Daca statutul prevede si legi speciale nu interzic, ONG-ul poate remunera membrii CD pentru activitatea desfasurata. Cum in principiu ei sunt organ de reprezentare, nu prepusi, asa cum e la un SA consiliul de administratie, li se vor intocmi contracte de mandat si vor primi indemnizatii, nu salariu... fiscal insa se asimileaza salariilor si indemnizatiile primite de membrii organelor unui ONG, prevede Codul Fiscal in mod expres acest lucru. Nu e nevoie sa scrie o lege ca iti poti plati oamenii care lucreaza pentru ONG, e implicit ca se poate cat timp nu interzice expres vreo lege sau nu ai prevazut in statut ca exercitarea functiei de membru CD se neremunerata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie andreidarius andreidarius 1.Pentru infiintarea unei asociatii avand ca scop crearea unei centru de plasament are cine un model de statut sau/si de act constitutiv? Nu suntem specialisti ... (vezi toată discuția)
Acordarea unei prime lunare într-un ong Mercas Mircea Mercas Mircea Într-un ONG cu 3 membri, un membru fiind șomer, dar având funcția de vicepreședinte, poate primi pentru activitatea depusă, la propunerea și cu acordul ... (vezi toată discuția)
Componenta consiliului director al unei asociatii si ag laviniai33 laviniai33 Buna ziua, As dori o parere cu privire la situatia. Daca intr-o asociatie angajatii (nu e vorba de directorul executiv, dar si angajatii fac parte din ... (vezi toată discuția)