avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Supliment de insertie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Supliment de insertie crestere copil

Buna ziua, in luna iulie 2016 copilul meu implineste 2 ani, mama ar trebui din luna iunie 2016 sa se intoarca la servici. Noi dorim ca mama sa inceapa serviciul mai devreme in luna aprilie 2016, pentru lunile aprilie-iunie mama poate beneficia de supliment de insertie? Daca mama ia supliment de insertie, tata mai are obligatia sa intre o luna in concediu de crestere copil? Copilul in aceasta perioada se poate da la cresa de stat fara ca mama sa piarda suplimentul de insertie? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 1 Februarie 2016
1. Daca mama a optat initial pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani atunci poate beneficia de stimulentul de insertie daca reia activitatea dupa ce copilul implineste 1 an.

2. - Tatal nu este obligat sa intre in CCC dar daca indeplineste conditiile, fie ca intra sau nu o luna in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.
- In aceasta situatie mama copilului va beneficia de stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni (ultima luna fiind rezervata tatalui).

3. - Copilul poate fi dat la cresa si in situatia in care unul din parinti este in CCC sau beneficiaza de stimulentul de insertie.
- Nici o lege nu interzice asta.
Multumesc mult pentru raspuns. O mica intrebare: tatal poate sa isi luna de concediu n aprilie sau sunt obligat sa o iau in iunie cand copilul face 1 an si 11 luni? Multumesc anticipat pentru raspuns si promptitudine
Tatal poate sa-si ia acea luna oricand doreste el .... nu este obligatoirie sa o ia in ultima luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O luna de concediu pentru tatic sofoana sofoana buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat ... (vezi toată discuția)
Ultima luna de crestere copil smeagull smeagull Buna ziua, Copilu este nascul la 20.03.2015. Mama a optat pentru concediu de un an. Tatal, desi are stagiu de cotizare, nu isi va lua luna acea alocata ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma intorc la serviciu vilceanuroxana vilceanuroxana Buna ziua Am si eu o intrebare sunt in concediu de crestere copil acesta sa nascut pe 4 aprilie 2015 iar acum sunt gravida si trebuie sa nasc pe 7 iunie 2017 ... (vezi toată discuția)