avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegarea

codul muncii prevede ca delegarea se desfasoara pe parcursul a 60 de zile / an, fie ca sunt legate sau nu... intrebarea mea este : daca specificul firmei prevede mult mai multe delegari pe an, trebuie sa cer accordul angajatului la depasirea celor 60 zile? munca se desfasoara la beneficiar, cum procedez legal ca am actele in regula ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 3 Februarie 2016
Delegarea se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului, iar refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
specificul firmei nu presupune delegare continua de 60 zile... de exemplu am un angajat care in total pe anul trecut are 70 de zile de delegare... cum procedez peste 60 de zile? exista vreun act legal pe care trebuie sa il fac ca sa fie de accord cu mai multe de 60 zile? ma intreb ce se intampla cu firmele de curierat sau transport marfa...
Trebuie incheiat un acord cu salariatul in cauza .

model de acord privind prelungirea delegarii
[ link extern ]
o ultima intrebare... firma este de deratizare , dezinfectie si dezinsectie ... angajatii au lucrari 2-3 zile pe sapt sau la 2 sapt in alte orase, dar diferiti beneficiari ( cate 2-3-4 pe zi)... cum inchei acest acord? pe zi, pe beneficiar , sau pe o anumita perioada mai indelungata? multumesc
Cred ca este mai bine pe o perioada mai lunga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli delegare - deplasare Geo_2008 Geo_2008 Stimati colegi Am o soc comeciala cu ob de activ constructii cu sediul in Buzau si angajati din Buzau Ac societate are incheiate contracte cu beneficiari ... (vezi toată discuția)
Perioada diurna anelecavon anelecavon Care este perioada de acordare maxima in decursul unui an (vezi toată discuția)
Delegatie cret georgeta cret georgeta Delegarea unui salariat la un alt loc de munca se face pentru cel mult 60 de zile , cu posibilitatea prelungirii,cu acordul salariatului,cu inca 60 de ... (vezi toată discuția)