avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegatie

Delegarea unui salariat la un alt loc de munca se face pentru cel mult 60 de zile , cu posibilitatea prelungirii,cu acordul salariatului,cu inca 60 de zile.
Este vorba de zile calendaristice sau lucratoare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 14 Martie 2010
Art 44 din Codul Muncii prevede situatia expusa de dvs.
Este vorba de zile calendaristice
Delegarea salariatului este reglementata de art. 42-44 din Codul muncii. Aceasta reprezinta o masura unilaterala luata de angajator si obligatorie pentru salariat (pe o perioada de 60 de zile) in temeiul dreptului angajatorului de a stabili organizarea si functionarea unitatii.

Nu poate fi dispusa delegarea salariatului pe o alta functie si eventual cu diminuarea drepturilor salariale, deoarece potrivit dispozitiilor art. 42 alin. (2) din Codul muncii „Pe durata delegarii (…) salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.”

In practica delegarea salariatului se dispune printr-o dispozitie scrisa a angajatorului in care sunt specificate in principal locul si perioada delegarii.

Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile.

In situatia in care angajatorul doreste prelungirea acestei delegari pe o perioada mai mare de 60 de zile, o poate face pentru cel mult inca 60 de zile, numai cu acordul salariatului, in sens contrar salariatul poate contesta cu succes decizia angajatorului.

Chiar daca locul muncii este modificat prin delegare, salariatul este in continuare subordonat angajatorului care a dispus delegarea, beneficiind totodata de acordarea de catre acest angajator a tuturor drepturilor prevazute in contractul individual de munca.şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
cret georgeta a scris:

Delegarea unui salariat la un alt loc de munca se face pentru cel mult 60 de zile , cu posibilitatea prelungirii,cu acordul salariatului,cu inca 60 de zile.
Este vorba de zile calendaristice sau lucratoare ?


Este vorba despre zile calendaristice ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu deplasarea si cazarea coana mare coana mare Am un agent de vanzari la Cluj, l-am chemat la o sedinta la sediul social in Ploiesti, am dreptul sa-i decontez aceste cheltuieli ??? (vezi toată discuția)
Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)