avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva control de fond
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva control de fond

In urma unui control de fond 5 ani, ne-a fost declarata nedeductibila suma de 170.000 lei, constand in mare in materiale de constructii, pentru o cladire ce este proprietatea cabinetului, avand de la inceput autorizatie de constructie pe cabinet, pe motiv ca nu exista activitate economica acolo. Daca nu se poate face nimic in privinta aceasta ramane de rezolvat alta problema:
-Cand vom dori sa vindem aceasta proprietate catre o persoana fizica, pentru a nu mai plati impozit mare pe proprietate, vom vinde cu Tva, pe care va trebui sa il returnam inapoi la stat. Adica ei imi taie tva de la materialele cu care s-a construit casa si apoi mi-l iau iarasi la vanzare. Ce solutii pot gasi la aceasta situatie? Sunt deschis si la alte solutii gen ctr de comodat daca se poate.

Alte discuții în legătură

Partenierat societate comerciala-persoana fizica florinmircea florinmircea Subiect: partenierat societate comerciala-persoana fizica buna ziua, Persoana fizica cere la primarie autorizatie de constructie...se da acceptul Firma ... (vezi toată discuția)
Impozit pt o cladire construita de proprietarul terenului unde eu am ctr de comodat?? adela05 adela05 #-oO societate comerciala are incheiat un ctr de comodat cu o alta societate comerciala pt un teren. pe terenul respectiv s-a construit o cladire de catre ... (vezi toată discuția)
Returnare tva pe timpul constructiei amh amh Buna ziua. Am un teren pe care vreau sa fac un bloc de apartamente destinat vanzarii. Pot recupera TVA pe masura ce cladirea se construieste? Constructia va ... (vezi toată discuția)