avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale partenierat societate comerciala-persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

partenierat societate comerciala-persoana fizica

Subiect: partenierat societate comerciala-persoana fizica
buna ziua,

Persoana fizica cere la primarie autorizatie de constructie...se da acceptul
Firma cumpara materiale si se apuca de construit (administratorul detine terenul) isi deduce tva-ul...se da in folosinta tot pe persoana fizica (exact cum sa obtinut autorizatia). Este legal ce sa facut?
A cui este in final constructia in acest moment? Persoana fizica (care este si admistratorul societatii } sau al firmei ? Persoana fizica a acceptat constructia dar nu a dat nici-un ban , firma a platit tot
Ce tip de contract trebuie sa se faca , sa fie legal? Firma acolo isi desfasoara activitatea , comert, exact unde a construit ....


Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:11, 26 Martie 2013
In cazul in care se dorea ca societatea sa fie proprietara constructiei, era necesar ca atat certificatul de urbanism cat si autorizatia de construire sa fi fost emise pe numele societatii.
In acest sens, era necesar semnarea unei intelegeri intre societate si proprietarul terenului persoana fizica prin care acesta din urma isi dadea acordul cu privire la construirea unui imobil pe terenul proprietatea sa.
In situatia prezenta, in care atat terenul cat si constructia apar in acte ca proprietate a persoanei fizice, aveti doua variante:
1. Persoana fizica vinde imobilul (constructie si teren sau doar constructie) societatii.
2. Persoana fizica inchiriaza constructia societatii (sau o da spre folosinta gratuita).
multumesc
florinmircea a scris:
Firma cumpara materiale si se apuca de construit (administratorul detine terenul) isi deduce tva-ul...se da in folosinta tot pe persoana fizica (exact cum sa obtinut autorizatia). Este legal ce sa facut?

Nu este legal.
La un eventual control aveti sanse mari sa va puna la plata acel TVA, inclusiv accesoriile.

daca se face un comodat in care se specifica ca firma poate sa-si desfasoare activitatea 36 luni(valoare piata-chirie) in contul investitiei facute?...multumesc
Comodat este cedare folosinta bun cu titlu gratuit, deci "valoare piata-chirie" nu are ce cauta in comodat. Unde apare "chirie" trebuie sa apara si "impozit".
Ce s-a facut este ilegal si nu se poate legaliza cu acel contract de comodat.
Insa, ca fapt divers pot sa va spun ca multi patroni au procedat ca dvoastra si intr-un fel sau altul ... timpul a trecut fara evenimente; probabil asa o sa se intample si la dvoastra.
Faceti comodatul ca sa il aveti de acum incolo, este mai bun decat nimic.
Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat si contract de inchiriere Janaina Janaina Buna ziua. As dori si eu sa aflu daca un apartament unde s-a stabilit sediul de firma in urma unui contract de comodat intre proprietar si societate mai poate ... (vezi toată discuția)
Factura Iael Iael As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client ... (vezi toată discuția)
Se poate construi sediu social pe un teren luat in comodat de la o persoana fizica? cateldestept cateldestept Sediu social: se poate construi sediu social pe un teren luat in comodat de la o persoana fizica? 1)Daca da, pe ce perioada ar fi recomandat sa fie facut ... (vezi toată discuția)