avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate construi sediu social pe un teren luat in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate construi sediu social pe un teren luat in comodat de la o persoana fizica?

Sediu social: se poate construi sediu social pe un teren luat in comodat de la o persoana fizica?
1)Daca da, pe ce perioada ar fi recomandat sa fie facut comodatul?
2)Ce se intampla cu constructia la finalul comodatului, sau daca societatea se inchide?
3)Cum va fi declarata constructia la autoritati, respectiv se poate declara la Taxe si Impozite pe firma,etc
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:05, 22 Aprilie 2022
Comodatul este un contract de folosinta a terenului, asa cum a fost acesta preluat, adica liber de constructii. Nu recomand construirea pe un astfel de teren, chiar daca s-ar incheia o conventie intre comodant si comodatar.
nu puteti construi pe contract de comodat fiindca nu veti obtine autorizatie de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pt o cladire construita de proprietarul terenului unde eu am ctr de comodat?? adela05 adela05 #-oO societate comerciala are incheiat un ctr de comodat cu o alta societate comerciala pt un teren. pe terenul respectiv s-a construit o cladire de catre ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructie - contract de comodat niky99 niky99 Buna ziua Am facut un contract de comodat pentru terenul meu cu o societate, in contractul de comodat specificandu-se cadurata este " pentru toata durata ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat iulianbastan iulianbastan Am un teren si am incheiat un contract de comodat cu un prieten pe el. intrebarea mea este urmatoarea: eu in calitate de comodant pot construi pe acel teren o ... (vezi toată discuția)