avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de pensionare grad de invaliditate II
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de pensionare grad de invaliditate II

Am un salariat care astazi a adus decizia de pensionare grad de invaliditate II. Cu ce data ii incetez contractul de munca, daca in decizie scrie ca el este pensionat incepand cu data de 27 ianuarie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 2 Februarie 2016
Art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
....

Prin urmare, c.i.m. trebuia incetat de la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul II.
In aceasta situatie ce se poate face legal? Vina nu apartine angajatorului, el nu a fost anuntat pe data de 27ianuarie de aceasta decizie.
In acest caz, nu vad alta posibilitate decat incetarea retroactiva a c.i.m..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Daca o persoana a obtinut de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, decizia medicala asupra capacitatii de munca cu data de ... (vezi toată discuția)
Data incetare contract de munca petronela_gav petronela_gav Buna ziua, La ce data se poate inceta conctractul de munca, la implinirea varstei de pensionare, unei persoane nascuta pe data de 14 iunie 1952? (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)