avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... penalizari banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

penalizari banca

buna seara . am un credit ipotecar pe societate si am intarziat cu platile ratelor .pot recupera intr-un fel anume dobanda penalizatoare?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:33, 8 Februarie 2016
Nu, din pacate. Dobanda penalizatoare nu e considerata clauza abuziva si chiar daca ar fi fost, societatea nu este consumator in sensul legii 193/2000.
va multumesc. dar un contract persoana fizica in chf se poate recupera dobanda penalizatoare si celelalte clauze abuzive .?
Dacă acel credit este luat în calitate de consumator, în sensul legii, pentru nevoi personale și nu pentru chletuieli economice în calitate de agricultor, PFA, II, IF, etc, da, se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane si dobanzi penalizatoare lilianatamasi lilianatamasi Buna ziua am contractat un credit ipotecar de la un ifn,si din motive de sanatate nu am reusit sa platesc 2 rate si am fost anuntata cand am vrut sa achit ca a ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive hot_oliviu hot_oliviu Un contract de credit ipotacar care contine o clauza abuziva cade sub incidenta legii 193/2000? (vezi toată discuția)
Dosarul de credit bibicu_56 bibicu_56 buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca eu, in calitate de client al unei banci comerciale cu un credit ipotecar in derulare, pot consulta dosarul meu de credit ... (vezi toată discuția)